Ai parul uscat si deteriorat? Iata ce trebuie sa faci!

resized_Ai parul uscat si deteriorat Iata ce trebuie sa faci- poza principalaDe cele mai multe ori, vara isi lasa o amprenta grea si urata asupra parului tau. Expunerea excesiva la soare, clorul existent in apa din piscina si sarea din apa marii ataca si sensibilizeaza firul de par. Daca, pe deasupra, acesta mai este si supus vopsitului sau produselor cosmetice in exces, atunci nu este de mirare ca la sfarsit de vara firele sunt deteriorate si lipsite de vitalitate. Noi va propunem cateva remedii pentru a scapa de aceste probleme ale parului, bazate pe ulei de argan, redandu-i sanatatea si frumusetea deopotriva.



Beneficiile uleiului de argan pentru par

Uleiul de argan mai este denumit in Maroc si aurul verde sau aurul lichid datorita numeroaselor sale beneficii pe care acesta le aduce frumusetii. Este folosit in cosmetica, fiind eficient in ingrijirea pielii si indeosebi a parului. Uleiul de argan hidrateaza si reface structura firului de par, imbunatatindu-i considerabil elasticitatea. Contine vitamina E, Omega-3, Omega-9 si antioxidanti naturali care regenereaza firul de par, il intaresc si-i confera stralucire. Tratamentele capilare pe baza de ulei de argan sunt in special recomandate persoanelor care au parul uscat si deteriorat, dar si celor cu firul de par subtire si fragil.

Ingrijeste-ti scalpul inainte de toate

Un scalp uscat si deshidratat va afecta in timp si firul de par, acesta devenind tern si casabil. Parul nu trebuie spalat cu sampoane agresive care sa afecteze pielea capului, pentru ca in timp te vei confrunta cu probleme de matreata, calvitie, ingrasare sau uscare excesiva a parului. Samponul Argan Plus cu Jojoba de la Farmec, este cel mai indicat produs de ingrijire a parului dar si a scalpului totodata. Datorita uleiului extras din fructele de jojoba, acest sampon are efect emolient si hranitor asupra firului de par, restaurand totodata echilibrul natural al scalpului si intarind radacina parului.

Foloseste produse din aceasi gama

Un par uscat si deteriorat necesita o atentie deosebita si produse de ingrijire adecvate. Hairstylistii recomanda ca samponul, balsamul, masca si serul folosite sa fie din aceasi gama, astfel, efectul va fi mult mai puternic si mai eficient. Uleiul de masline este un bun nutrient al firului de par, iar in combinatie cu uleiul de argan, va reface cu usurinta structura firului de par afectat. Samponul Argan Plus cu ulei de masline de la Farmec confera parului rezistenta si consistenta, un aspect matasos, fiind un bun tonifiant al firului de par. Masca de par Argan Plus cu ulei de masline din aceasi gama, inglobeaza beneficiile uleiurilor de argan si masline alaturi de vitaminele A, E si B5, crescand astfel gradul de hidratare si revitalizare a firului de par.

Tunde varfurile uscate

Pentru intretinere, varfurile trebuie tunse cu o frecventa trimestriala. Varfurile tocite si despicate incetinesc cresterea parului si, lasate netratate, afecteaza in timp intreaga structura a firului de par. Varfurile uscate sunt datorate disparitiei cuticulei protectoare de la suprafata firului de par. Pentru a preveni aparitia acestora, este recomandat a se folosi produse de ingrijire special create. Noi va recomandat serul Argan Plus ulei hidratant de la Farmec. Acesta are capacitatea de a hidrata varfurile uscate si friabile si de a preveni despicarea lor. Totodata este eficient in disciplinarea firelor de par rebele, aducand un plus de luminozitate si stralucire firului de par.

Parul vopsit are nevoie de ingrijire speciala

Un par supus actiunii chimice a vopselei sau produselor prea dure de styling sau actiunilor mecanice se deterioareaza mult mai usor. Parul vopsit isi pierde mai usor keratina naturala, se incurca mai repede si se piaptana mai greu, de aceea trebuie folosit un produs adecvat. Sampoanele pe baza de keratina sunt cele mai indicate in acest caz. Samponul Argan Plus Keratina de la Farmec are capacitatea de a reface keratina distrusa, de a reda fermitatea, elasticitatea si stralucirea naturala firului de par vopsit.

Text: Madalina Manole