Alimentele dulci, utilizate pentru detectarea cancerului

Alimentele dulci, utilizate pentru detectarea canceruluiCiocolata, bauturile racoritoare, precum si alte alimente bogate in zahar ar putea fi utilizate in viitor pentru a ajuta la detectarea cancerului. Oamenii de stiinta au dezvoltat o tehnica ce identifica boala urmarind modul in care zaharul este absorbit in organism.

Tumorile maligne consuma mai multa glucoza decat tesuturile sanatoase, astfel incat cresterea si dezvoltarea lor sunt mult mai rapide. Cercetatorii de la University College London au descoperit ca tumorile stralucesc mai intens cand sunt supuse RMN-ului, dupa ce au fost consumate dulciuri.
     Descoperirea ofera o alternativa mult mai simpla si sigura fata de tehnicile radioactive si se pare ca aceasta noua tehnica ar putea fi disponibila in strainatate in mai putin de 18 luni. Testarea ar putea fi efectuata dupa ce s-a consumat un suc dulce sau anumite alimente precum ciocolata, aportul de glucoza din jurul tumorii putand fi astfel mult mai usor observat. In plus, tehnologia nu se foloseste de niciun ac. Practic, cu ajutorul acestei metode se poate observa si reactia tumorii la un anumit tratament. Oamenii de stiinta stiau deja ca celulele canceroase produc energie si utilizeaza zaharul din organism in mod diferit fata de celulele sanatoase.

Text: Ruxandra Raica