Band of Creators: colectiile designerilor romani pentru toamna-iarna 2014/2015

Peste 40 de designeri foarte talentati, cei mai multi dintre ei romani, sunt reuniti de trei ani intr-un proiect frumos numit Band of Creators. Asa cum ne-au obisnuit de la inceput, cei de la Band of Creators au organizat si in acest sezon un eveniment in care doisprezece designeri si-au prezentat, intr-un décor de revista glossy, colectiile de toamna-iarna 2014 – 2015.

TONICA: Ce inseamna Band of Creators si de unde a plecat ideea?

Roxana Murgu, co-owner Band of Creators: Band of Creators este o banda de creatori care numara in acest moment peste 40 de designeri romani si straini, este o platforma prin care noi distribuim si promovam creatiile acestor designeri.  Este o idee care a plecat in urma cu 3 ani, pe o terasa, scrisa pe un servetel, cand ma gandeam impreuna cu asociata mea, Camelia, ce-ar fi sa facem un proiect de suflet. Amandoua eram pasionate de moda si am zis hai sa vedem daca putem sa facem lucrul acesta. Facem 3 ani de cand am lansat magazinul online, intre timp am deschis si un showroom si am inceput sa facem si aceste evenimente. Cel pe care l-ati vazut este al treilea.

T:Cum selectati designerii pentru Band of Creators?

RM: Avem cateva scoli de design foarte bune in Romania. O avem pe cea de la Cluj, o avem pe cea din Bucuresti… Practic facem research. Mergem prin facultati, mergem la galele de absolvire. Iar pe designerii straini ii cautam online si in momentul in care gasim o colectie sau o serie de colectii care sunt pe directia aleasa de noi pentru Band of Creators le scriem si vedem daca putem colabora.

T: Spune-ne cate ceva despre editia aceasta a showului Band of Creators, ce a adus nou si care a fost tema?

RM: Tema acestei editii a fost “Band of creators crede in print”, avand o legatura directa cu tot ce inseamna glossy, reviste de moda. Pe vremea cand aveam acest proiect doar pe o foaie, ne gandeam cum ar fi sa avem o haina din viitorul magazin intr-o revista. Si ni se parea un vis irealizabil. Este foarte bine sa visezi, pentru ca intre timp s-a si intamplat si senzatia este foarte faina. Diferit fata de celelalte editie este numarul de designeri participanti, care a crescut de la o editie la alta si, evident, conceptul. Fiecare eveniment Band of Creators are un concept propriu.

T: Care sunt tendintele Band of Creators pentru toamna iarna 2014/2015?

RM: Nu putem sa generalizam, tocmai pentru ca avem designeri cu stiluri diferite. Incercam sa oferim variante femeilor  interesate de haine de designer. Avem haine pe care le poate imbraca o femeie care 5 zile pe saptamana poarta tinute office, avem si haine potrivite pentru petreceri, avem si haine pentru femei indraznete, avem negru, avem culori, avem haine decosntructiviste, avem si haine simple, croiuri clasice. Satisfacem cam toate gusturile si cerintele clientelor interesate de haine de designer.

T: Care sunt piesele must have din colectiile prezentate?

RM: Pentru ca se apropie sfarsitul de an si vor fi o multime de petreceri, cred ca o rochie de piele de la Alina Morar este un must-have, mi-a placut foarte mult colectia Florentinei Giol care, desi este iarna aproape, a avut curaj si a ales culoarea. Cred ca o rochie colorata ar trebui sa fie un must-have pentru acest sezon. Orice piesa din colectia Ioanei Ciolacu ar trebui sa fie un must have macar pentru ca este unul dintre designerii care o sa se bucure de un mare succes international. A inceput deja, dar sunt convinsa ca o sa fie din ce in ce mai sus.

T: Spune-ne unde va putem gasi.

RM: Pe site-ul www.bandofcreators.com si in showroom-ul Band of Creators Designer Store, le langa Ateneu, de pe strada Benjamin Franklin nr.14.

T: Un mesaj pentru cititoarele noastre. De ce ar trebui sa purtam designeri romani?

RM: Pentru ca sunt atat de talentati, pentru ca lucreaza foarte bine, pentru ca au idei senzationale, pentru ca folosesc materiale de calitate si au finisaje de calitate. Designerii romani sunt un brand in sine si ar trebui sa fim incantati sa le purtam hainele, pentru ca merita!

Text: Bianca Badescu