Caciuli la moda in sezonul rece 2012/2013

shutterstock_43044379Fetelor, m-am hotarat. Trebuie neaparat sa inveselim sezonul rece, sa ne achizitionam cat mai multe accesorii colorate, funky, deosebite, cu tot felul de modele, care sa aduca zambetul atat pe buzele noastre, cat si pe cele ale trecatorilor. In zilele cu temperaturi foarte scazute, pentru a ne proteja parul si urechile, caciulile pot deveni cele mai devotate prietene ale femeilor, oferind deopotriva un aspect sic, in trend.

Recunosc ca uram sa port caciuli in copilarie, si nu cred ca sunt singura, insa in ultimele sezoane moda a evoluat atat de mult si de frumos, incat acum le port de drag, pentru ca ma avantajeaza si pentru ca ofera un plus de originalitate oricarei tinute.

 

Caciula cu urechi

Acest tip de caciula s-a integrat foarte bine in peisajul autohton. Cat e iarna de lunga vei observa foarte multe fete purtand astfel de caciuli norvegiene, infrumusetate de ciucuri si cu blanita pufoasa. Nuantele abunda in griuri, alb, negru, rosu, visiniu, sunt foarte calduroase si populare. Se potrivesc mai degraba unei tinute sport sau ne pot insoti cu succes la schi, pe partie. Atentie insa, daca ai fata ovala ar trebui sa te feresti de urechile mult prea lungi.

 

Fesul tricotat

Cu siguranta ca fiecare dintre noi are o bunica ce se pricepe foarte bine sa tricoteze. Asa ca de ce sa nu o lasati sa va faca o asemenea bucurie. Trebuie sa recunoastem ca un asemenea fes nu este chiar atat de calduros, insa este de mare efect, avand tot felul de modele care de care mai interesante. Poate avea chiar si aplicatii, precum floricele crosetate, paiete etc. Merg foarte bine cu o tinuta casual, dar si cu un palton elegant.

 

Berete in culori

Beretele dau un aer frantuzesc purtatoarelor lor, transformandu-le in femei admirate si dorite. Joaca-te cu modelele si culorile din oferta vasta a magazinelor. Lasa-le pe o parte pentru un aer boem, pune-le drepte, lasate mai pe frunte sau mai pe spate si nu vei da gres. Unele dintre ele au cozoroc, au tot felul de obiecte care le infrumuseteaza, fundite, margele etc. Le poti aplica o brosa sau orice altceva iti trece prin cap si iti place. Important este sa alegeti varianta originala, cat mai apropiata de personalitatea voastra.

 

Caciula jamaicana

Cand spun caciula jamaicana, ma refer la tipul acela de caciula lunga in spate, pe care mai toti adolescentii o poarta, atat fetele, cat si baietii. O poti adapta si tu unei tinute lejere cand iesi la cumparaturi sau la plimbare prin targurile cu cadouri de Craciun. La ea poti asorta o pereche de manusi fara degete, absolut irezistibile. Nu merge insa cu ea la birou sau la o intalnire de afaceri pentru ca vei da dovada de prea multa relaxare.

 

Ai grija la cum iti aranjezi parul cand porti o caciula, el trebuie sa isi pastreze volumul, sa nu aiba un aspect „turtit”, static, ci sa fie ca si cum abia ai fi iesit de la coafor. Treci prin iarna alaturi de cele mai bune prietene ale tale, caciulile. Iti vor tine de cald si de urat.

 

Text: Ruxandra Raica