Catalin Maruta – the HAPPY man

IMG 4937Acolo unde este Catalin Maruta, sigur iese distractie, iar de asta ne-am convis de mult urmarind emisiunile pe care le realizeaza la PRO TV. Pentru ca prezentatorul Happy Hour este vesel, mereu pus pe sotii si stie sa aduca mereu in fata publicului subiecte captivante. Catalin este dovada vie ca se poate sa reusesti in viata prin forte proprii, daca lupti si ai curaj, si ca poti ajunge sa te simti la fel de bine si la serviciu si acasa.

 

 

TONICA: Presiunea trebuie sa fie foarte mare atunci cand realizezi o emisiune precum Happy Hour, unde trebuie sa vii in fiecare zi cu subiecte si invitati noi, care sa si captiveze publicul. Povesteste-ne putin, te rugam, despre munca din spatele ecranului, despre cum va pregatiti pentru emisiune…

Catalin Maruta: Nu e usor, dar e frumos. Presiunea e uriasa, intr-adevar. Sunt multe aspecte de luat in calcul, emisiunea asta nu se face atat de simplu pe cat pare. Am o echipa foarte buna, care ma ajuta enorm. Impreuna facem zilnic sedinte si luam in calcul subiectele tari, care chiar intereseaza publicul. Uneori, am filmari de la 7.00 dimineata, eu nu lucrez doar doua ore pe zi, cum cred unii, ziua mea de munca incepe foarte devreme.Vorbesc la telefon jumatate de zi, seara ajunge sa-mi tiuie urechea de atatea convorbiri pe mobil. Dimineata avem filmari, dupa-amiaza avem sedinte, apoi teste, probe, repetitii, montaje, etc, etc. E multa munca, dar nu ma plang, mie imi place cu adevarat ceea ce fac.

 

T: Am vazut o multime de farse trasnite la Happy Hour, au fost foarte multe momente haioase de-a lungul timpului. Dar daca ar fi sa alegi momentul in care te-ai distrat cel mai tare la emisiune, care ar fi acela?  

CM: Subiectiv fiind, normal ca m-am distrat atunci cand mi s-au facut mie insumi farse, mi-a venit si mie randul, colegii mei draguti au avut grija de asta. Dar ma razbun eu, ha, ha! ? Eu m-am distrat la toate farsele pe care le-am facut si, oricat de dure le-ar considera unii, sa stii ca subiectii acestor farse au sfarsit prin a se distra pe bune, momentele au fost reusite. Normal ca in primul moment te sperii sau esti buimac, dar asta trece si ramai cu distractia, in fond.

 

T: Inca de la inceputurile tale in televiziune, ai fost un interlocutor incomod pentru multi dintre invitatii tai. De unde acest curaj, nu te-ai temut niciodata ca ai putea avea probleme din cauza asta, ca o sa superi pe cineva..?

CM: Se supara doar cei care nu stiu de gluma sau care nu sunt sinceri, care au vesnic ceva de ascuns. Nu mi-a fost teama. Am si eu defectele mele, ca orice om, dar n-am fost nicodata las, fricos. Nu intru acum in detalii, cert este ca am invatat devreme sa ma confrunt cu tot felul de vipuri dificile, cu personalitati ciudate. Fara falsa modestie, cred ca am dezvoltat de mult timp o abilitate de a purta un dialog cu persoanele-problema.

 

CC1K6591T: Sunt din ce in ce mai multe voci care spun ca televiziune si presa, in general, s-a tabloidizat prea tare in ultima vreme… Care este parerea ta despre asta si cum vezi viitorul televiziunii?

CM: Cuvantul asta, „tabloidizat”, poate sa fie ceva bun sau ceva rau, depinde de imprejurari. Chiar daca suntem considerati a fi emisiune-tabloid, eu nu iau niciodata asta in sens peiorativ. E o emisiune care spune adevarul, care aduce filmari inedite, care merge pe sinceritate si pe materiale exclusive. Publicul este alaturi de noi, avem audiente mari, nu vreau sa ma laud, dar cred ca formula noastra e cea castigatoare. Stii ce se spune, un business e bun atunci cand ambele parti sunt multumite. Si noi, si publicul nostru suntem multumiti.

 

T: Ce i-ai spune cuiva la inceput de drum, care isi doreste sa ajunga ca tine? De ce este nevoie pentru a avea succes ca prezentator tv?

CM: Este nevoie de multa rabdare, de tenacitate, e nevoie de nervi tari. Nici mie nu mi-a fost usor la inceput, n-am avut parte de sprijin din partea nu stiu carei persoane. Am fost un student care si-a castigat singur painea, desi ai mei m-ar fi finantat, insa n-am vrut eu. Atunci mi-am testat limitele. Lumea televiziunii nu e pentru oamenii slabi. Trebuie sa stii ce vrei, sa lupti, sa strangi din dinti. Chiar daca esti dat afara pe usa, trebuie sa intri pe geam.

 

T: Se spune ca de la copii avem cel mai mult de invatat… Tu ce ai invatat de la David?

CM:Am invatat sa vad lumea cu ochii lui. O lume curata si vesela. Cred ca asta e cel mai frumos cadou pe care ti-l dau copiii: optimismul!

 

T: Acum ca esti la randul tau tata, ce aplici cu David si ce nu, din ceea ce ai vazut la parintii tai?

CM:Parintii mei m-au invatat – cu sau fara voia lor – sa fiu tata. Sunt singur la parinti si toata afectiunea lor s-a revarsat asupra mea. Pe mine, copilul ma manipuleaza usor, am slabiciunea asta. De la mama am invatat ca trebuie sa vorbesti mult cu copilul tau si sa-l tratezi ca pe un adult, sa nu te prostesti ca sa ajungi, chipurile, la perceptia lui. E mai bine sa-l tratezi ca pe un om mare.

 

T: Tu si Andra aveti o relatie foarte  frumoasa, care este secretul vostru, care este sceretul intelegerii in casnicie?

CM: Nu e niciun secret, cred ca totul tine de compatibilitate, eu si Andra ne potrivim. Ne certam rar si, atunci cand o facem, supararea nu tine mai mult de cinci minute, asta am spus mereu. E un adevar. Nu avem orgolii iesite din comun. Acolo unde ambitiile sunt mai mari decat ratiunea, n-are cum sa iasa bine.

 

CC1K6636T: Ce te face fericit si ce te enerveaza in viata de zi cu zi?

CM: Ma face fericit familia mea, ma face la fel de fericit meseria mea. Ma consider norocos ca am ajuns in punctul in care si la serviciu, si acasa ma simt la fel de bine. Sigur ca ma mai si enerveaza cate ceva peste zi, nu exista om fara nervi. Ma enerveaza oamenii care promit si nu se tin de cuvant, ma enerveaza ipocritii, traficul, de multe ori. Umblu mult cu masina, de multe ori la ore cand strazile sunt pline, se circula bara la bara… dar asta e.

 

T: Cum te mentii in forma? Faci sport, mergi la sala, mananci sanatos, etc.?

CM: Intr-o vreme, eram mai durduliu, dar am luat masuri. Merg si la sala, dar din pacate nu am timp sa fac asta prea des. Dar nu mananc seara – sau, daca mananc, nu iau decat o salata. Eu sunt activ si asta ma ajuta. Am un principiu, mananc mai mult in weekend, cand am timp sa stau cu familia mea, iar in restul saptamanii merg pe alimente hipocalorice, dar mananc normal. Asta m-a ajutat mult. Ca si Andra, nu sunt deloc adeptul regimurilor drastice, prefer un stil de viata sanatos.

 

T: La final, transmite-le te rog un gand cititoarelor Tonica

CM: Le multumesc pentru ca sunt alaturi de mine – stiu ca sunt, altfel n-am fi facut acest interviu. Le doresc sa fie puternice si curajoase, sa lupte pentru visurile lor, sa nu se lase invinse, orice-ar fi. Cum ziceau latinii, norocul ii ajuta pe cei puternici.  

Text: Bianca Badescu