Ceaiurile calde remediul hipertensiunii

 Ceaiurile calde ca remediu forteLichidele calde sau fierbinti folosite ca licori de Hipocrate au fascinat intotdeauna lumea stiintifica medicala prin puterile lor miraculoase considerate inexplicabile. Cu putini ani in urma, la inceputul secolului in care traim, si anume in anul 2002, biologul englez Lenias W. Borth descopera ca temperatura lichidelor ajunse in stomac influenteaza peste 80% dintre procesle biochimice ale celulei nervoase in mai putin de 20 de secunde.

Cercetatorul britanic alaturi de echipa sa de colaboratori a dovedit ca temperaturile diferite ale lichidelor ingerate pot determina la anumite ore transformari echivalente cu administrarea unor medicamente pe cale injectabila.


Remediu impotriva hipertensiunii
1. Se beau trei linguri de ceai de tei foarte fierbinte la 5-6 minute dupa trezire. Ceaiul trebuie sa fie indulcit dupa gust si nearomat artificial cu lamaie sau alte arome.
2. Inainte de micul dejun se bea o lingurita de ceai neindulcit de tei urmat de 50-60 ml apa minerala rece, de la frigider (5 – 6 grade Celsius).
3. Cu o ora inainte de pranz se recomanda 150 ml ceai caldut – 38-40 grade Celsius, neindulcit.
4. La 3-31/2 ore dupa pranz se fac inhalatii fierbinti cu aburi de ceai de tei in care se pun 4-5 picaturi de ulei esential de lavanda.
5. Se recomanda o lingura de ceai de oricare fel, foarte fierbinte, inainte de cina.
6. Dupa cina se beau ca si inainte de micul dejun 3 linguri de ceai foarte fiebinte.
 
Rolul acestor stimulari termice este de a regla prin intermediul temperaturii, bioritmul descarcarilor nervoase ale centrilor nervosi superiori care regleaza activitatea centrilor cardiovasculari din bulbul rahidian si maduva spinarii, implicate in echilibrarea tensiunii arteriale.

Remedii impotriva atacului de panica, anxietatii, depresiei
1. Se beau 200 ml ceai foarte fierbinte de galbenele, foarte putin indulcit, imediat dupa micul dejun. La 140 – 160 minute dupa acest ceai se beau 50 ml de ceai de menta rece si imediat 50 ml de ceai de menta fierbinte.
2. La o ora dupa dejun se beau trei linguri?e de ceai cald (40-45 grade Celsius), foarte bine indulcit, de preferat cu miere.
3. Cu o ora inainte de cina se bea o lingurita de apa aromata cu coaja de lamaie, apoi 50 ml de ceai de fructe de padure foarte fierbinte.
4. Imediat dupa cina, la 3-4 minute, se consuma 100 ml ceai concentrat de tei (pana la colorarea in maroniu), foarte putin indulcit.
5. Cu 15-20 minute inainte de culcare se beau cinci lingurite de ceai de sunatoare cald, de preferat cu 3-4 grade peste tempertura corpului (40-41 grade Celsius).

Remedii pentru problemele sexuale
1. Se bea ceai de urzici (zeama rezultata dupa fierberea a cca 40 minute a urzicilor), la jumatate de ora dupa micul dejun. Temperatura ceaiului de urzici trebuie sa fie strict intre 42 si 44 grade Celsius.  
2. Cu 40-50 de minute inainte de dejun se beau 60 g ceai de busuioc neindulcit.
3. La 70-80 minute dupa cina se recomanda 100 ml ceai de fructe de padure cu o temperatura foarte usor ridicata fata de cea a gurii (38 grade Celsius).

Text: Marius Radu, cercetator Academia Romana