Cele mai bune masti naturale de primavara pentru frumusetea pielii tale

shutterstock 7657507Primavara aduce cu ea, pe langa vreme frumoasa si zile insorite, si o serie de factori nocivi pentru frumusetea pielii noastre. Asa cum noi retraim intens schimbarile de temperatura, aceeasi senzatie o resimte si pielea noastra, care necesita mai multa atentie si ingrijire, datorita schimbarilor climatice bruste.

De obicei, variatiile de temperatura influenteaza foarte mult functionalitatea organsimului nostru, iar cea care sufera cel mai mult este pielea. Aceste devieri sunt percepute de piele ca o forma de agresiune, afectandu-i foarte mult sanatatea si stralucirea. Astfel ca, pentru a o proteja cat mai mult si pentru a-i reda supletea si elasticitatea, pe langa consumul absolut obligatoriu de 2 litri de apa pe zi, sunt necesare mastile naturale de primavara, realizate in functie de tipul tau de ten.

 

Masti pentu fata

Ten sensibil – acest tip de ten sufera cel mai mult ca urmare a cresterii temperaturii. Tenul sensibil dezvolta o descuamare accentuata a pielii si foarte multe alergii, de aceea necesita o ingrijire speciala. Primul pas spre ingrijirea tenului sensibil este demachierea de dimineata si seara, iar pentru asta puteti apela la uleiul de masline care are capacitatea de a curate pielea fara sa o irite. O data sau de doua ori pe saptamana puteti aplica o masca pe baza de miere de albine si ulei de masline. Aceste doua ingrediente sunt aliatii de baza in ritualul tau de ingrijire a tenului sensibil. Pentru realizarea pastei ai nevoie doar de cateva lingurite de miere si o lingura de ulei de masline extravirgin. Aplica masca pe fata, las-o sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste cu apa calduta si asteapta sa se usuce natural.

Ten uscat – presupune o piele fragila si subtire, predispusa la descuamare. Ingredientele-cheie pentru realizarea unor masti specifice acestui tip de ten sunt fructele proaspete, mierea si uleiurile esentiale. Printre acestea se numara capsunele, bananele, avocado, lamai, iaurt sau smantana, galbenus de ou si uleiuri de masline, migdale. Toate acestea pot fi utilizate in diverse compozitii, avand numeroase proprietati hidratante, efecte tonice si emoliente.

Ten gras – secretia mare de sebum favorizeaza particulele de praf si alte impuritati, agravand problemele tenului, declansand aparitia dermatitelor si instalarea acneei sau a punctelor negre. Mastile folosite in acest sens au ca scop regenerarea tesuturilor, tonifierea si curatarea intensa a pielii. Masca naturala preparata acasa trebuie sa contina un mar sau o banana coapta, o lingura de miere si o jumatate de pahar de suc de lamaie. Amesteca banana sau marul cu mierea si apoi adauga sucul de lamaie pana ce obtii o pasta omogena. Aplica pe toata suprafata fetei si las-o sa actioneze circa 20 de minute. Dupa ce se usuca, indeparteaza-o cu apa calduta sau infuzie de musetel.

 

Masti pentru maini

   Sub influenta vantului, a temperaturilor ridicate sau a produselor de curatat, mainile noastre capata un aspect inestetic de uscaciune sau deshidratare si isi pierd supletea. Tratamentele si mastile naturiste vin in completarea ingrijirii zilnice a pielii noastre, pentru a-i reda sanatatea si frumusetea. Iata cateva remedii naturiste pentru refacerea si catifelarea mainilor noastre: masca cu miere si ulei de masline, sucul de castravete, masca cu lapte si banana sau masca pe baza de iaurt.

 

Masti pentru corp

   Gomajul este alegerea ideala pentru curatarea si exfolierea pielii noastre.

Zatul de cafea si ulei de masline; amesteca o ceasca cu zat de cafea caldut cu doua linguri de ulei de masline si aplica compozitia pe intreg corpul, prin miscari circulare. Lasa-o sa actioneze cel putin 10 minute si clateste cu apa calduta.

Mierea si zaharul; fa un amestec din doua linguri de miere si doua de zahar, preferabil brun, si aplica pe intreaga suprafata a corpului. Maseaza usor si lasa sa actioneze 15-20 de minute. Indeparteaza cu jeturi de apa calda, alternate cu apa rece.

Text: Alexandra Lupu