Cele mai frumoase rochii din colectiile de toamna-iarna 2010/2011

top-locul1-elie_saabO rochie nu isi atinge cu adevarat frumusetea si nu-si exercita magia, pana nu este purtata de o femeie. De aceea, am cautat cele mai frumoase rochii din sezonul toamna-iarna 2010/2011 care nu au fost create doar pentru a fi admirate pe podiumuri pline de lumini, ci mai cu seama pentru a fi imbracate atunci cand vrem sa ne simtim speciale si fermecatoare. 

 

 

 

 

1.Propunerea pentru locul 1 este rochia Elie Saab, extrem de fina si de diafana. Tesatura pare lucrata din firele unei panze de paianjen si imbogatita cu picaturi de roua. Este o rochie cu linii fluide, care imbraca subtil silueta, acopera si in acelasi timp descopera pielea, datorita materialelor fine, translucide.

2.Pe locul doi avem rochia Alexis Mabille creata prin imbinarea  culorilor pastelate, luminoase in partea superioara cu negrul intens folosit din talie in jos. Rochia este o combinatie intre delicatete si eleganta evocand parca o feerica gradina japoneza cu ciresi infloriti.

3.Pentru locul trei revenim la Elie Saab, recunoscuta pentru rafinamentul creatiilor ei. Asa ca am ales doua rochii pentru aceasta pozitie: rochia in care a reusit sa imbine intr-un mod fascinant voaluri si dantele fine in nuante de negru si grena si rochia lunga argintie, cu o stralucire aproape nepamanteasca.

4.Tot o creatie Elie Saab se afla si pe locul patru si anume rochia galben-bej cu decolteu adanc si maneci largi, ce imbina in croiala elemente de influenta romana. Pe aceeasi pozitie gasim si rochia gri-argintiu Oscar de la Renta, din suprapuneri de voal, ce pare impletita din nori si fum.

5.Rochia Alberta Ferreti din voaluri negre, rochia Elie Saab verde –albastrui tot din voal fin, precum si  cea de un rosu sangeriu, ocupa impreuna locul cinci. Toate sunt create din suprapuneri de voal, au linii fluide si dau impresia unor cerneluri ce scurse din calimara s-au impletit in caderea lor pentru a forma impreuna tesaturi.

6.Pe locul sase avem rochia de Craiasa a Zapezii a lui Oscar de la Renta, ce socheza prin delicatetea particulelor stralucitoare ce ii sunt atasate atat de natural. Capa de blana accentueaza eleganta tinutei si ii da o nota de rafinament.

7.Locul sapte este rezervat misterului: rochia albastra in degrade a Carolinei Herrera, suprapuneri de voaluri in tonuri de gri si albastru, imbraca delicat silueta in note enigmatice.

8.Pentru locul 8 am pastrat doua propuneri: stralucitoarea rochie maro-ruginiu de la Armani Prive si creatia Elie Saab in maro, oranj si galben in care cel mai probabil te-ai simti ca o regina a flacarilor, datorita imprimeului de pe voal si a volumelor fluide.

9.Pe locul noua avem creatia Chanel, o rochie lucioasa de un rosu trandafiriu, eleganta si sarmanta, care degaja pasiune si sarm. Impreuna cu ea, pe acelasi loc este rochia neagra Elie Saab transparenta, din voal, elaborata si rafinata. Liniile geometrice se impletesc cu aplicatiile din voal si cu dantela, intr-o creatie ce transmite putere si eleganta.

10.Pe locul zece am ales o creatie simpla care flateaza silueta. O rochie lunga in roz si negru de la Alexis Mabille, care acopera foarte mare parte din corp si cu toate acestea te face sa pari feminina si senzuala. Aceeasi loc l-as acorda si rochiei Elie Saab bej cu aplicatii argintii, o rochie ca de nimfa, dar si cea Valentino alb-roz cu crinolina, ce aduce in memorie imaginea fragilelor papusi de portelan.

Desigur clasamentul stabilit mai sus nu este decat relative si prin urmare pur orientativ. In final, fiecare rochie este facuta sa se potriveasca unei femei, unei stari, unui moment sau unui loc. Va puteti inspira din ele pentru ocaziile speciale din viata voastra.

Text: Bianca Badescu

Foto: vogue.fr

 

Locul 1:

locul1-elie_saab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 2:

locul_2-_alexis_mabille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 3:

locul_3_-_elie_saab

3-elie_saab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 4:

locul_4-oscar_de_la_rentalocul_4-_elie_saab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 5:

locul_5-elie_saab5-elie_saab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 6:

locul_6-oscar_de_la_renta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 7:

locul7-carolina_herrera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 8:

locul8-elie_saablocul_8-armani_prive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 9:

locul9-chanellocul9-elie_saab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 10:

locul_10-alexis_mabillelocul_10-elie_saablocul_10-valentino