Cum folosesti scortisoara in tratamentele cosmetice

poza scortisoara in cosmeticaMajoritatea oamenilor asociaza aproape in mod inconstient aroma scortisoarei cu anotimpul cadourilor si al reintalnirilor, cu iarna si mai ales cu sarbatoarea Craciunului. Fie ca vorbim despre ciocolata calda cu aroma de scortisoara, despre prajiturile cu scortisoara, cozonaci, diferite creme, vin fiert, ciocolate sau ceaiuri, aroma dulce si in acelasi timp spicy a acestui condiment ne introduce practic intr-o atmosfera de poveste… la gura sobei. Scortisoara are insa numeroase beneficii si in ceea ce priveste frumusetea si sanatatea. Asa ca doamnele si domnisoarele nu trebuie sa uite de scortisoara cand vine vorba despre tratamentele cosmetice.

 



Tratament impotriva acneei cu scortisoara

 

Scortisoara te poate ajuta sa scapi de acnee prin uscarea pielii, aducand sangele si oxigenul la suprafata pielii. Amesteca 3 linguri de miere cu o lingura de pulbere de scortisoara si aplica aceasta pasta pe zonele afectate, lasand sa actioneze peste noapte. Sau poti aplica masca intr-un strat foarte subtire lasand sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care clateste cu apa calduta. Mastile pe baza de scortisoara pot irita insa pielea, asa ca o data pe saptamana este suficient pentru a lupta impotriva acneei.

Tenurile grase pot beneficia de pe urma unui scrub pe baza de scortisoara facut in casa. Se amesteca o lingurita de miere cu cateva picaturi de ulei de scortisoara si se maseaza tenul prin miscari circulare. Aceasta miscare combinata cu scortisoara va creste nivelul de oxigen de la suprafata pielii, contribuind la inchiderea porilor. Pentru tenurile uscate sau normale, se poate folosi cafeaua macinata in locul mierii, pentru a adauga un plus de stralucire tenului.

 

Daca vrei buze senzuale, utilizeaza scortisoara

 

Majoritatea femeilor isi doresc buze ca ale Angelinei Jolie. Vestea buna este ca poti obtine buze senzuale chiar cu ajutorul scortisoarei. Aplica pe buze un strugurel normal fara niciun fel de aroma sau o crema hidratanta si putina scortisoara si freaca buzele un minut, ca si cum te-ai da cu ruj. Apoi mai lasa scortisoara pe buze timp de cateva minute. Vei simti furnicaturi si vei observa ca buzele sunt mai pline.

 

Scrub cu scortisoara pentru pielea uscata

 

Nimanui nu ii place pielea uscata, mai ales in sezonul rece. Pentru a indeparta celulele moarte, pentru a restabili structura pielii si pentru a o catifela, poti obtine foarte usor un scrub din sare de mare, ulei de migdale, ulei de masline, miere si scortisoara macinata. Maseaza usor, insa nu abuza de acest scrub mai mult de doua ori pe saptamana. Bucura-te de o piele minunata chiar si in sezonul rece.

 

Tratament pentru cresterea parului pe baza de scortisoara

 

Caderea parului este o experienta neplacuta, indiferent de cauze. O modalitate de a stimula radacina firului de par este o masca pe baza de scortisoara pe care trebuie sa o faci saptamanal. Daca ai un scalp sensibil, este indicat sa consulti medicul specialist. Amesteca doua linguri de scortisoara macinata si miere cu o jumatate de cana de ulei de masline caldut. Poti adauga si un ou pentru a intari practic textura mastii. Maseaza parul umed cu aceasta masca, piaptana-ti parul si las-o sa actioneze intre 10-15 minute. Spala apoi parul fara sampon.

 

Farmacistii Catena recomanda sapunul vegetal Nesti Dante din gama Gli Officinali cu camelie si scortisoara, obtinut in urma unui proces integral artizanal, expresie a vechii traditii italiene de manufacturare a sapunurilor. Mai multe detalii aici.


Text: Ruxandra Raica