Depilarea definitiva sau fotodepilarea

Depilarea definitiva sau fotodepilareaDaca exista o parte a frumusetii care nu ne place, aceea este depilarea. Intotdeauna asociem ceara sau aparatul depilator cu durerea. Din fericire, tehnologia evolueaza in toate planurile, inclusiv in cel estetic. Toate femeile preocupate de propriul corp au auzit cel putin o data de epilarea cu laser. Ce este depilarea cu laser, ce este fotodepilarea si cum ne pot ele schimba corpul?

Fotodepilarea se efectueaza numai in saloane specializate, de catre persoane calificate, cu ajutorul unui aparat care emite o lumina puternica direct si in contact cu pielea. Lumina actioneaza asupra melaninei din foliculii de par. In traducere, melanina este pigmentul care iese la suprafata atunci cand ne bronzam, care da culoare pielii si parului. Lumina aparatului fotodepilator actioneaza deci asupra parului, distrugandu-l si nepermitand unei noi radacini sa se formeze.
 
Intrebari despre fotodepilare:

Doare?
Ei bine, nu. Puteti simti intepaturi, insa numai in zonele cu piele foarte fina si sensibila, cum ar fi cea inghinala. Pe picioare spre exemplu sau brate nu veti simti nimic. Durerea produsa de fotodepilare nu se compara insa cu cea provocata de ceara, penseta sau orice fel de “smuls” al parului, fiind mult mai redusa, aproape imperceptibila.

Cat timp dureaza? Cum ne afecteaza?
Teoretic, depilarea cu laser ar trebui sa fie definitiva, iar fotodepilarea sa dureze cel putin intre 7-10 ani. Parul poate reaparea si mai curand, insa cu o textura moale, fina, de puf. Asa cum ne-a spus Leonela Flores, esteticiana intr-un salon de fotodepilare din Madrid, acest tip de inlaturare a parului nu afecteaza in niciun fel corpul, nici la exterior si nici in interior (ovarele spre exemplu). Singurele reactii adverse ar putea fi inrosirea pielii sau bubite ca dupa depilatul normal. Fotodepilarea este “mai curata” decat orice alt fel de depilare asa cum ne-a spus in continuare Leonela, deoarece nu exista contact fizic, se foloseste o lama noua pentru rasul de dinaintea fotodepilarii si aparatul – unicul care ia contact cu pielea in afara de aparatul de ras – este sterilizat dupa fiecare pacienta.

Este valabila pentru orice zona a corpului
Fotodepilarea se poate face in orice zona a corpului in afara de zonele care sunt foarte aproape de mucoasa (inghinal profund). In timpul tratamentului si 20 de zile dupa incetarea lui, expunerea la soare este interzisa. Doamnelor, domnisoarelor, nu mai e nevoie sa strambam din nas atunci cand vine vorba de epilat!

Contraindicatii pentru fotodepilare
Atentie insa, nu oricine poate opta pentru fotodepilare. Persoanele ce sufera de epilepsie nu pot urma tratamentul din cauza luminii puternice. Persoanele ce sufera de diabet au aceeasi interdictie, deoarece exsita problema necoagularii sangelui si astfel o taietura sau orice fel de rana deschisa produsa din cauza rasului dinaintea fotodepilarii poate duce la o hemoragie. Fotodepilarea nu se va face nici in cazul persoanelor cu piele foarte inchisa la culoare deoarece lumina poate afecta melanina pielii si poate duce la arsuri. Nici femeile insarcinate nu vor avea voie sa mearga la sesiunile de fotodepilare. Atunci cand persoana care doreste sa urmeze un tratament de fotodepilare are tatuaje, acestea vor fi acoperite si ferite de lumina aparatului care le poate distruge.

Text: Olivia Dutu