Dieta cu morcovi, ideal de tinut pe termen lung

shutterstock_36271120Te-ai saturat de dietele-minune in care se promite ca vei pierde in greutate cu usurinta? Atunci cand faci eforturi ca sa slabesti, se poate intampla sa nu vezi rezultatele pe care ti le doresti, fara sa iti dai seama care este cauza. Si asta deoarece exista greseli pe care le poti face, desi ai impresia ca tii dieta ca la carte.

 

Ei bine, cea mai buna dieta a sezonului care chiar te va ajuta sa slabesti si care nici nu necesita un efort mare este dieta cu MORCOVI. Bogat in betacaroten, saruri minerale si elemente ca fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, asparagina, morcovul are multiple beneficii si se poate consuma proaspat, spalat cu grija, chiar fara a fi curatat de coaja.

 

Cura cu morcovi este recomandata nu numai pentru slabit, ci si pentru revigorarea memoriei si stimularea capacitatii intelectuale si chiar pentru o vedere mai buna.

 

Beneficiile consumului de morcovi

 

  • Acum stii care este secretul care ii face pe iepurasi atat de dragalasi. Legumele bogate in caroten ajuta la o functionare optima a corpului. Morcovii au un continut nutritiv complex, astfel ca asigura organismului nostru necesarul de enzime, vitamine si minerale.

  • Morcovii contin 10% glucide, vitaminele A, D, E, K, PP, acid ascorbic, steroli si lecitina. Vitaminele prezente previn formarea radicalilor liberi. Betacarotenul continut de morcovi poate fi transformat cu usurinta in vitamina A de catre corpul nostru, o vitamina esentiala pentru cresterea celulara sanatoasa si intarirea sistemului imunitar.

  • Morcovul previne bolile cardiovasculare, cancerul, cataracta si ateroscleroza.

 



Dieta cu morcovi – reguli si rezultate

 

Dieta cu morcovi va duce la pierderea a 3-4 kilograme intr-un timp relativ scurt. Daca intentionezi sa urmezi dieta cu morcovi, trebuie sa respecti urmatoarele:

 

  1. Cu 15-30 de minute inainte de micul dejun se bea un pahar de apa in care se adauga o lingurita de miere si una de otet de mere.
  2. La micul dejun se bea o cana de ceai si se mananca 500 de grame de morcovi dati pe razatoare, cu patrunjel sau marar.
  3. Intre micul dejun si pranz, este recomandat sa consumi o cana cu ceai sau un suc natural de… morcovi.
  4. La pranz se va consuma supa de zarzavat si 500 de grame de morcovi fierti cu verdeata, la ora 17:00 se va lua aceeasi masa ca si la ora 11:00, iar la cina se mananca supa cu zarzavat, urmand ca dupa ora 20:00 sa se consume numai lichide.
  5. Cina poate fi formata din morcovi si supa de linte. Ca gustare, o ceasca mica de orez brun fiert cu iaurt iti vor umple stomacul, iar senzatia de foame va disparea.

 

Pentru rezultate optime, fa mici plimbari pe jos de doua ori pe zi, de preferat dimineata si seara. Partea buna este ca, dupa ce ai ajuns la greutatea dorita, te poti mentine cu usurinta tinand regimul de doua ori pe saptamana, iar in restul zilelor mancand normal.

 

Text: Andreea Popescu