Implantul capilar – adio chelie!

Implantul capilar – adio chelie!Ca are sau nu charisma lui Bruce Willis sau a lui Elton Jhon, este la fel de tentant pentru oricine sa apeleze in ziua de azi la implantul capilar, astfel putand reduce considerabil zonele afectate de alopecie. Este estetic si ridica moralul!

Primul implant a fost facut in urma cu 50 de ani, cand aspectul estetic nu era prioritar. De atunci chirurgia estetica a gasit permanent noi tehnici care sa permita un aspect cat mai estetic, natural si cu rezultate fara echivoc. Caderea parului afecteaza 2 din 3 barbati si 1 din 5 femei. Ea este cauzata nu doar de faptul ca suferim de anumite afectiuni, ci si genetic, din cauza unui exces a unei enzime numita 5 alfa sau a spalatului excesiv.

Daca nu ai putut remedia caderea parului cu tratamente care hranesc foliculul de par prin aportul de vitamine si oligoelemente, atunci poti apela cu incredere la implantul capilar.

Parul nou creste in 2 luni
Implantul capilar reprezinta extragerea foliculilor pilosi cu tot cu radacina reprezentata de partea de piele care ii produce, dintr-o zona si redistribuirea in alta zona, cu densitate mai redusa. Se folosesc in prezent asa-numitele unitati foliculare, de circa 0,6-1mm care reprezinta de fapt structura integrala si viabila: piele-folicul pilos. Aceasta metoda nedureroasa poate avea rezultate spectaculoase. Interventia se face cu anestezie locala, iar pentru implantare se pregatesc, in paralel, zonele de recoltare si implantare a grefelor. Implantul de par presupune de obicei mai multe grefe ce trebuie implantate pe parcursul mai multor sedinte, efectuate in general la interval de cel putin patru luni, pentru a permite o vindecare si o regenerare adecvate. Parul nou transplantat cade de obicei in decurs de sase saptamani de la interventia chirurgicala. Acest lucru este totusi extrem de normal. Parul nou va creste in aproximativ doua luni.

Intre 500 si 2000 de euro pentru un par nou
Tehnicile prin care se realizeaza acum implantul sunt variate: astfel puteti opta pentru tehnica „noi tesuturi”, ce permite intinderea pielii, prin reductia partii afectate si tehnica cu fire de par siliconice, dar cu dezavantajul ca parul, odata tuns, nu mai creste. Prima metoda este mai putin recomandata, iar cea de-a doua nu se executa in Romania. Metoda recomandata de medici este reimplantarea parului propriu, ce are aspect natural si se comporta absolut normal, mentinandu-se ca si parul din zona de unde provine. Interventia dureaza in jur de cinci ore. Costurile pentru prima metoda sunt de 500 euro, pentru cea de-a doua, de 10 euro/ firul de par, iar ultima, intre 1000 si 2000 de euro.

Refacerea postoperatorie
Daca va ganditi ca exista riscuri sau ca implica o perioada de refacere plina de disconfort sau dureri, veti fi surprinsi sa aflati ca, fiind o autogrefare, aceasta metoda nu are niciun risc, exceptand situatia cand zona supusa transplantului are traumatisme. Cat despre refacerea postoperatorie, trebuie doar sa asteptati sa cada cojile din zona respectiva. Acest mod de recapatare a podoabei capilare nu se adreseaza exclusiv celor care sufera de calvitie, cat si celor ce doresc sa-si mareasca densitatea parului, in cazul in care este foarte rar. Implantul de par nu mai este ceva rusinos, multe personalitati din lumea muzicii, televiziunii, cinematografiei, showbizului recunoscand ca au apelat cu incredere la aceasta metoda. Bruce Willis si Elthon John sunt doar doua exemple ce va pot convinge.

Tatiana Ernuteanu
Consultant dr. Irinel Neagu
Medic primar dermatolog-specialist in afectiunile capilare
Doctor Stiinte Medicale