Infuzia de tei – proprietati terapeutice de care nu stiai

Infuzia de tei – proprietati terapeutice de care nu stiaiFlorile de tei sunt o minune a naturii si au fost dintotdeauna folosite in scopuri medicale si cosmetice. Florile deteinu doar ca sunt placut parfumate, dar au si puteri vindecatoare, mai ales in cazul bolilor respiratorii si digestive. Te invitam sa afli din randurile care urmeaza care sunt proprietatile terapeutice de care nu stiai ale infuziei de tei.



Anxietatea, tratata cu infuzie de tei

Anxietatea este o problema comuna in societatea de astazi. Florile de  tei sub forma de infuzie, datorita substantelor pe care le contin, ajuta la relaxare si la tratarea acestei tulburari.

 

Tensiune normala cu infuzie de tei

Dat fiind ca hipertensiunea arteriala este o problema serioasa, in prima instanta se recomanda vizita la medicul de specialitate. Daca problemele nu sunt foarte grave, se poate apela la ajutorul infuziei de tei despre care se stie ca reduce tensiunea.

 

Infuzia de tei trateaza problemele gastrice

Infuzia de tei este apreciata si datorita beneficiilor pe care le aduce sistemului digestiv. Este recomandata celor care se confrunta cu gastrita, cu arsurile stomacale sau cu gazele. Florile de tei au un efect calmant si ajuta la eliminarea secretiilor bronsice. Asociate cu musetel si menta, florile de tei usureaza digestia si tonifica mucoasa gastrica.

 

Florile de tei, benefice in afectiunile catarale

Floarea de tei are proprietati expectorante si sudoripare. Daca suferi de gripa, raceala sau de o infectie a cailor respiratorii, consumul a doua sau trei cani de ceai de tei pe zi iti va fi de mare ajutor.

 

Somn mai usor cu flori de tei

Daca faci parte din grupul celor carora insomnia le face viata grea, atunci bea cu 15 minute inainte de culcare un ceai de tei, deoarece are efecte benefice asupra starii organismului. Atentie! Se recomanda consumarea a nu mai mult de 3 cesti de ceai pe zi, care sa nu fie foarte concentrate. Daca dozele sunt prea mari, ceaiul din flori de tei poate avea efecte adverse asupra sistemului nervos, provocand… insomnie.

 

Teiul te scapa de transpiratie

Desi teiul contine substante care, in afectiuni asemanatoare gripei, provoaca transpiratia, in situatiile in care nu duferim de astfel de afectiuni, floarea de tei, pentru ca este bogata in flavonoide, ajuta la tratarea hiperhidrozei sau a transpiratiei excesive.

 

Fara dureri de cap cu infuzie de tei

Infuzia de tei este un remediu natural pentru durerile de cap, avand proprietati antiinflamatoare si analgezice.

 

Infuzia de tei calmeaza copiii

Avand o actiune calmanta si decongestiva, florile de tei, introduse in cada cu apa calduta, calmeaza copiii agitati si persoanele care sufera de tuse convulsiva.

 

Text: Andreea Popescu