Para bailar La Rambla sau cum un cuplu roman aduce aroma Spaniei in centrul Bucurestiului

La Rambla Ambasadorul Spaniei 3 la dreapta micBucurestiul se poate mandri ca are in meniu o portie de Spania chiar in centrul orasului. Restaurantul La Rambla si-a facut debutul aseara, in cadrul unui eveniment special care a reunit expati de origine hispanica din Bucuresti, pasionatii de gastronomie si vinuri alese, dar si chitarile fratilor Trio Zamfirescu, ce au incins ritmul serii alaturi de paharele de sangria.

Localizat pe una dintre cele mai importante artere din Capitala, Calea Dorobantilor, la etajul 1 al Galeriilor Mario Plaza, restaurantul a oferit experienta unei veritabile seri spaniole. Respectand intocmai traditiile, Chef Roxana si sotul ei, Cristian, au servit specialitati iberice unor invitati ca Ambasadorul Spaniei, Estanislao de Grandes Pascual, diplomati ai ambasadelor din Chile sau Argentina, personalitatilor locale precum Lucian Mandruta si Andreea Berecleanu sau managerilor de top prezenti la eveniment. Pentru o atmosfera intocmai ca pe strazile Barcelonei, arhitectura restaurantului urmareste liniile colorate si ondulate ale artei lui Gaudi.

Povestea celor doi proprietari, Roxana si Cristian Vaduva, a inceput de cand erau copii si, pana astazi, cei doi au urmat cu perseverenta acelasi domeniu al ospitalitatii. Impreuna, au avut oportunitatea de a servi celebritati precum Javier Bardem, Rafael Nadal, David Ferrer sau Ducesa de Alba la cele mai mari restaurante din Spania: Quique Dacosta, premiat cu trei stele Michelin, Entrearomas, Asador del Puerto si Octavio’s.

Specialitatea casei este paella din care puteti alege 5 variante, de la cea clasica, cu fructe de mare, la cea cu legume sau cu foie gras. Restaurantul colaboreaza cu furnizori recunoscuti de cele mai mari restaurante din Madrid, de la care importa vinuri, condimente, ulei de masline sau alte specialitati vandute in magazinul Delicateria.

La Rambla este unul dintre putinele locuri unde puteti gasi specialitati ca buturi de jambon, pastrama de rata, turron – un tip de nuga specific – sau dulceturi de ceapa sau de pepene si lamaie.

Text: Andreea Popescu