Prajituri pentru indragostiti

prajituri_dragosteStim toate cat de greu este sa alegi un cadou pentru barbati, mai ales cu ocazia unei zile ca cea a indragostitilor. Dar  pentru o femeie priceputa in bucatarie, lucrurile pot fi mult mai simple. In general, barbatilor le plac dulciurile, asa ca n-ar strica sa le pregatiti cateva prajituri speciale, cu dragoste. Asa ca v-am pregatit trei retete delicioase, numai bune pentru intalniri pline de dragoste.

Prajituri inimioare de ciocolata

150g de unt nesarat moale, plus o lingura de unt topit

3linguri de faina

200g de ciocolata maruntita

150 de zahar

4 oua

75g migdale

2 linguri de zmeura uscata sau inghetata

un varf de sare

capsuni pentru decor sau trandafiri din serbet

Pentru crema ganache

200g ciocolata neagra

75g de unt

2 linguri de frisca

6 recipiente in forma de inima

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade C, ungeti formele cu unt si tapati-le cu faina. Ciocolata se topeste la bain-marie.  Amestecati pana se fluidizeaza si apoi lasati-o sa se raceasca putin.

Amestecati zaharul cu untul pana se inglobeaza si rezulta o crema usoara si pufoasa. Adaugati galbenusurile de ou, amestecati, iar apoi adaugati ciocolata topita. Amestecati 2 linguri de faina cu migdalele, zmeura si sarea. Adaugati-le apoi la amestecul de ciocolata si uniformizati-l.

Intr-un bol curat, bateti albusurile de ou pana se obtine o spuma tare. Puneti un sfert din compozitie peste mixul de ciocolata pana se uniformizeaza si apoi adaugati si restul.

Turnati compozitia in formele pentru prajituri, dupa ce le puneti pe o tava acoperita cu foaie de copt si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Lasati-le apoi la racit 5 minute si desprindeti-le de tava cu un cutit-paleta.

Pentru a face ganache, topiti ciocolata, untul si frisca la bain-marie si amestecati pana se inmoaie. Lasati-o apoi la racit si apoi, folosind un cutit up ace, imprastiati ganache-ul pe deasupra fiecarei prajituri. up ace o mai lasati putin sa se inchege, decorate-o cu capsuni proaspete sau cu trandafiri din serbet.

Inimioare colorate din zahar

250g zahar

coloranti alimentari in diverse nuante

Mod de preparare

Puneti zaharul intr-un bol, adaugati 1-2 linguri de apa si amestecati pana ce zaharul capata textura nisipului pe care il foloseati in copilarie sa faceti castele pe plaja. Mai adaugati apa sau zahar pana obtineti compozitia perfecta.

Raspanditi jumatate din compozitie pe o foaie de copt si presati-o pana ajunge la o grosime de 1cm. Folosind un cutter mic in forma de inimioara, “decupati” inimioarele de zahar, presand compozitia. Apoi, impingeti cu degetul fiecare inimioara de zahar din cutter pe o alta foaie de copt. Repetati operatiunea pana terminate toata compozitia de pe foaie. Apoi, folosind o scobitoare, adaugati cate putin colorant alimentar in cealalta jumatate a compozitiei si amestecati pana se combina. Apoi, repetati operatiunea de mai sus si “decupati” inimioare de zahar. Lasati-le sa se usuce o noapte, apoi va puteti bucura de ele chiar si o luna de zile. Impachetati-le frumos in hartie colorata sau puneti-le intr-o cutie de metal in forma de inima si daruiti-le iubitului vostru, le poate folosi in fiecare dimineata sa-si indulceasca cafeaua.

Macarons, cu dragoste

Celebrul desert frantuzesc poate fi o alegere foarte buna pentru o gustare in doi. Il poti pregati intr-o varietate de culori si arome, si cel mai probabil, vei dori sa repeti experienta iar si iar. De ce ai nevoie?

150g zahar pudra

75 g migdale

2 albusuri de ou

Un varf de sare

35g zahar

Colorant alimentar roz, verde, galben sau lila

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 170 de grade C si pregatiti o foaie pentru copt.

Amestecati zaharul pudra cu migdalele intr-un bol. Puneti albusurile de ou intr-un bol, adaugati sarea si bateti albusrile pana se fac spuma. Adaugati cealalta parte de zahar si continuati sa bateti ouale pana ce compozitia se face tare. Adaugati colorantul alimentar si amestecati pana se inglobeaza in compozitie.

Cu ajutorul spritului pentru frisca, create din compozitie dicuri cu diametrul de 5cm pe foaia de copt. Nivelati varful care ramane cu degetul si lasati-le sa stea 30 de minute. Apoi, bagati-le la cuptor pentru 10 minute. Scoateti-le din cuptor si dupa ce s-au racit, lipiti cate 2 discuri cu gem, crema, sau chiar frisca. Apoi puneti-le la frigider sa se raceasca si serviti-le intr-o atmosfera intima.

Text: Bianca Badescu

https://www.tonica.ro/sanatate/medicina-generala/7699-unt-versus-margarina.html