Produsele lactate si apicole in cosmetica

Produsele lactate si apicole in cosmeticaLaptele si derivatele din lapte au nenumarate utilizari in domeniul cosmeticii, ingrijesc delicat tenul si pielea corpului. Laptele crud este utilizat in cazul tenurilor grase sau uscate cu porii dilatati. Femeile romane utilizau laptele caldut de magarita pentru a-si spala fata si corpul. In cazul tenurilor deshidratate, acestea trebuie sterse de doua ori pe saptamana cu lapte crud, iar persoanele cu fata sensibila trebuie sa faca o baie de aburi de lapte.

Pe de alta parte, mierea este un produs natural cu rol profilactic, preventiv si terapeutic. Mierea poate fi folosita impreuna cu alte substante pentru ingrijirea adecvata a tenului.

 



Produse lactate pentru ingrijirea tenului

Caimacul laptelui este benefic in cazul tenurilor uscate, deshidratate si poate fi amestecat cu diferite fructe sau legume. In cazul tenurilor seboreice, se poate realiza o masca dintr-o lingura de branza proaspata de vaci, o lingurita de smantana si ¼ lingurita de sare. Daca vrei sa ai un ten tonifiat, poti folosi smantana proaspata amestecata cu diferite fructe precum fragi sau cu suc de morcovi. Urda are calitati emoliente si actioneaza benefic in cazul pielii lipsite de suplete.

 

Laptele contine acid lactic care exfoliza pielea si o ingrijeste. Poti amesteca fructul pasiunii pasat cu lapte si apoi aplica aceasta mixtura, lasand-o sa actioneze 15 minute. Pentru o piele stralucitoare, amesteca laptele cu cateva migdale pisate si cu cateva picaturi de ulei de masline. Aplica aceasta pasta pe ten pentru 20 de minute, dupa care clateste cu apa rece. Poti plimba apoi un cub de gheata pe fata pentru 2-3 minute, iar rezultatul va fi un ten proaspat si minunat. Impotriva imbatranirii pielii, o masca din miere si lapte este cea mai indicata. Clateste dupa 15 minute.

Pentru anumite probleme ale tenului precum petele care apar odata cu inaintarea in varsta, amesteca lapte cu miere si cu o banana pasata. Aplica masca pe fata, dupa care, cand se usuca, ia putin lapte si maseaza usor.

 

Laptisorul de matca revitalizeaza tenul

Laptisorul de matca este un produs rezultat dintr-o secretie a albinelor tinere, care au sarcina de a hrani matca. Substanta este purtata in glandele faringiene intre a 6-a si a 14-a zi a existentei. Laptisorul de matca regenereaza celulele, are o consistenta semifluida, translucida si laptoasa. Contine aminoacizi, zaharuri, vitamine, hormoni, fermenti, proteine etc. Este adesea intalnit in anumite creme si lotiuni. In mastile cosmetice, laptisorul de matca poate fi amestecat cu smantana, galbenus de ou, suc de fructe, legume, suc de lamaie, drojdie de bere etc. Laptisorul de matca revitalizeaza tenul, previne aparitia ridurilor si poate fi utilizat cu succes in cazul tuturor tipurilor de ten. Reda elasticitatea tenului si luminozitatea, il catifeleaza si ii confera o stralucire aparte.

 

Text: Ruxandra Raica