Sexul anal, un subiect tabu

sexul anal, un subiect tabuV-ati intrebat vreodata de ce sexul anal este o practica atat de controversata? Pentru ca, de cele mai multe ori, este o discutie jenanta si dezgustatoare, pentru ca nu pare a avea deloc legatura cu dragostea, ci mai degraba cu pornografia, si pentru ca este infricosatore.

Si totusi, exista multe persoane care intretin contacte sexuale anale. Conform statisticilor, peste 40% dintre cuplurile heterosexuale practica sexul anal. Stimularea anala poate fi pe cat de incitanta si intensa, pe atat de dezamagitoare. Ideea este sa fii pregatita sa faci acest lucru, sa iti doresti la fel de tare ca si partenerul tau si, cel mai important, sa il cunosti si sa ai incredere in el. Preferinta pentru acest tip de sex difera de la o persoana la alta, in functie de limitele si principiile fiecaruia dintre noi.

 

Sexul anal nu este pentru toata lumea! Este foarte important sa te cunosti pe tine, sa iti cunosti propriul trup si sa ai incredere in partenerul tau. Inainte de orice actiune, comunicarea, discutiile “fara perdea” si informatiile bine puse la punct asupra a ceea ce implica contactul sexual anal sunt extrem de importante pentru o prima experienta cat mai reusita. Acest tip de sex este recomandat celor ce au acumulat suficienta experienta sexuala, celor care detin controlul asupra tehnicilor de relaxare, isi cunosc unul altuia limitele, cunosc consecintele si nu sunt la prima experienta sexuala de acest gen.

 

Reguli! Orice teama legata de penetrarea anala este o chestiune care depinde strict de partener. Tocmai de aceea este indicat sa il cunosti foarte bine si sa purtati o discutie pe aceasta tema. Trebuie sa iti doresti in egala masura cu el si sa te simti pregatita pentru aceasta experienta. Inainte de inceperea actului sexual, este foarte importanta igiena si curatarea locului. In acest sens, faceti un dus caldut sau puteti incerca si o clisma. Insistati pe faza preludiului pentru ca muschii sa fie total relaxati si stimulati-va reciproc, inainte de a trece la actul sexual propriu-zis. Anusul este o zona sensibila si are nevoie de multa lubrifiere, intrucat nu se lubrifiaza in mod natural. Optati pentru un lubrifiant din silicon sau pe baza de apa si folositi-l ori de cate ori este nevoie, in timpul penetrarii. In ceea ce priveste siguranta, prezervativul este necesar, deoarece microbii din interiorul anusului se pot raspandi in intreaga zona genitala. De asemenea, evitati trecerea de la penetrarea anala la cea vaginala, pentru a va proteja de boli. Penetrarea trebuie sa fie foarte lenta, cu miscari usoare pe tot parcursul partidei. Daca durerea este insuportabila si persistenta, ar fi mai bine sa renuntati, intrucat penisul poate produce fisuri grave in timpul sexului anal.

 

Riscuri! In primul rand, trebuie sa stiti ca sexul anal este cea mai sigura modalitate de contractare a unor boli. Oricat de preocupati ati fi de igiena si protectie, bacteriile din rectul uman exista si se transmit mult mai repede pe aceasta cale. Infectia cu HIV, herpesul genital, hepatita, chlamydia sau gonoreea sunt cele mai frecvente afectiuni transmise pe cale anala. Hemoroizii sau fisurile anale sunt urmari ale sexului anal si penetrarii violente. Cu toate ca acest tip de sex poate fi practicat in orice perioada a lunii fara vreun risc in ceea ce priveste protectia sexuala, este strict interzis in perioada sarcinii. Asadar, nu uitati: rabdarea, comunicarea si informatia sunt factorii-cheie ai unei partide reusite de sex anal!

Text: Alexandra Lupu