Tehnici ciudate de infrumusetare: terapia Dracula si terapiile de inductie

Tehnici ciudate de infrumusetare: terapia dracula si terapiile de inductieDescoperirile majore in domeniul cosmetico-medical din ultimul timp ne indreapta cu pasi siguri catre taramul tineretii fara batranete. Deja operatiile estetice pentru eliminarea ridurilor sunt de domeniul trecutului, pe piata medicala facandu-si loc tehnici noi, ciudate, dar performante, de intinerire a pielii. Dintre acestea vom aminti 3 cele mai cunoscute si mai apreciate metode de infrumusetare: terapia Dracula, terapia de inductie a colagenului si terapia cu Botox.

 



Terapia Dracula

Terapia Dracula sau terapia Vampir este deja celebra printre vedetele de la Hollywood, ajungand destul de repede si la noi in tara. Aceasta metoda presupune recoltarea unei cantitati mici de sange ce va fi tratat intr-o centrifuga pentru a genera plasma bogata in trombocite. Ulterior, acesta se reinjecteaza in zona cu probleme, avand ca rezultat regenerarea pielii si disparitia atat a liniilor fine cat si a ridurilor. Aceasta terapie cu sange propriu este benefica nu numai pentru zona fetei si a gatului, ci si pentru membre, tratand atat cicatricile postacnee cat si cele postoperatorii. Leziunile musculare, ligamentele si osteoartrita pot fi, de asemenea, tratate cu ajutorul terapiei Dracula. Ceea ce este de notat aici este faptul ca riscurile la care se supune pacientul sunt minime, iar efectele acestei terapii dureaza pana la 2 ani.

 

Terapia de inductie a colagenului

Terapia de inductie a colagenului se mai numeste si microneedling si este o procedura medicala minim invaziva ce se bazeaza pe actiunea unui dispozitiv numit dermaroller care contine foarte multe ace mici si dese. Probabil, modalitatea de functionare a aparatului va speria multe persoane, insa efectele vor fi pe masura. Acest aparat are rolul de a crea o leziune controlata sub piele, acele penetrand pana la adancimea de 1 – 2 mm, in acest fel provocand organismul sa lucreze si sa creeze noi straturi de colagen precum si noi capilare de sange. Astfel, pielea creste in volum, efectul final fiind de netezire a liniilor fine, a ridurilor, dar si a cicatricilor si a vergeturilor de pe corp. De asemenea, terapia de inductie a colagenului este recomandata persoanelor care se confrunta cu caderea parului, fiind foarte eficienta in acest sens. Tratamentul nu este dureros, fiind doar usor incomod, dureaza in medie 30 minute si se cere repetarea acestuia la intervale de timp pana ce procesul de regenerare a pielii va fi complet.

 

Terapia de inductie a toxinei botulinice

Considerata ca fiind elixirul tineretii, toxina botulinica sau Botoxul este la baza o proteina produsa in mod natural de bacteria Clostridium Botulinum. Aceasta se injecteaza in zonele cu probleme, efectul fiind acela de reducere a ridurilor si de netezire a pielii. Terapia cu toxina botulinica presupune injectarea muschiului cu o cantitate mica de Botox, raspunsul acestuia fiind paralizia, adica blocarea semnalelor nervoase care ii dicteaza contractarea, astfel rezultand intinderea pielii. Tratamentul este doar facial, este lipsit de durere, iar sedinta dureaza cateva minute, efectul fiind vizibil aproximativ jumatate de an.

 

Alte tratamente de intinerire a pielii

Cele trei tratamente de infrumusetare prezentate nu sunt singurele existente pe piata din Romania, exista si altele, nu la fel de inspaimantatoare, dar nici la fel de eficiente pentru piele. Dintre acestea amintim peelingul chimic, terapia cu laser, dermabraziunea si liftingul facial.

 

Text: Madalina Manole