Tratamentele de infrumusetare cer timp

Acorda timp tratamentelor de infrumusetareDe la albirea dintilor la machiajul zilnic lucrurile pe care le facem pentru frumusete nu costa doar bani ci si timp. Va propunem unei analize riguroase cinci metode de infrumusetare cunoscute. Va lasam posibilitatea sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai bine.

Albirea dintilor
Presupune o sursa de putere pentru albire (lumina sau sursa de caldura ce ajuta gelul sa penetreze smaltul dintilor) ori gel inalbitor aplicat pe o cuva, cu forma unei proteze, ce o purtati noaptea.
Timpul investit: inalbirea cu o sursa de putere necesita de la 1 la 3 vizite, timp de 30 -60 minute fiecare sedinta. Cuvele (protezele) necesita 2-5 vizite la stomatolog, timp de 30-60 de minute  fiecare sedinta.

 

 

Stomatologul face o matrita a dintilor, potriveste cuvele si verifica progresul operatiunii. Adaugati si timpul pe care il acordati pentru umplerea si curatatul protezelor. Le veti purta in fiecare noapte pentru doua sau trei saptamani. Merita? Da, daca… dintii tai sunt mai galbeni decat in tinerete. In aceste cazuri se obtin cele mai bune rezultate. Asteptarile tale sunt rezonabile. Poate ca inalbirea bazata pe o sursa de putere nu iti va face dintii albi ca zapada, dar le poate da suficienta stralucire pentru a se observa o diferenta. Vrei o albire rapida? Albirea bazata pe o sursa de putere iti poate albi dintii si dupa o singura vizita. Ai grija! Folosirea cuvelor ii poate face mai albi deoarece gelul inalbitor actioneaza mai mult timp asupra dintilor decat in cazul tratamentului la cabinet. Metoda nu este valabila cand dintii tai au devenit patati din cauza antibioticelor. Nu se vor albi. Bei o gramada de cafea, ceai, cola, vin rosu sau fumezi. Renunta la aceste obiceiuri care provoaca ingalbenirea dintilor. Acasa poti folosi unele produse care inlatura petele. Nu iti permite bugetul? Inalbitorii sau produsele pe baza de vopsea sunt foarte bune, dar nu sunt atat de puterniceprecum gelul folosit de profesionisti.
Sfat! Intrebati dentistul daca va poate ajuta sa determinati daca dintii vostri raspund pozitiv la un tratament de inalbire si daca tratamentul profesional va da rezultatele scontate.

Epilatul cu laser
Este o metoda care determina reducere partiala, nu indepartarea totala a firului de par. Cosmeticienii sustin ca multor pacienti care au folosit aceasta metoda nu le-a crescut parul. Cercetarile arata ca exista un procent foarte scazut in aparitia efectelor secundare si noile lasere pot trata acum in siguranta toate tipurile de piele, inclusiv pe cele foarte inchise. Timp investit: 5-7 tratamente lunare, 15-20 de minute fiecare (depinde de marimea si suprafata tratata). Merita? Da, daca…. Iti poti permite.
Sfat! Puneti in balanta timpul si banii folositi pentru ras, epilatul cu ceara in decursul unui an si tratamentul cu laser.

Machiajul
Acesta presupune indepartarea reziduurilor, prafului, uleiului pentru obtinerea unui echilibru a pH pielii, exfolierea si ajutorul in tratarea acneei. Timp investit: cateva minute pe zi. Merita? Da, mai ales daca aveti acnee sau piele foarte grasa. Un colorant ce contine acid salicilic va indeparta excesul de grasime si penetreaza porii pentru a indeparta acneea. Machiajul nu trebuie facut cand aveti o piele normala sau uscata. Colorantii adesea contin alcool, agenti de uscare si orice “murdarie” pe care o vezi pe servetel dupa ce te-ai demachiat este probabil grasimea naturala si inofensiva a pielii tale. Aveti grija sa folositi un demachiant si nu sapun. Acest produs nu lasa reziduuri pe piele la fel ca sapunul. Nu folositi un demachiant gras, deoarece acesta poate lasa pielea umeda in mod neplacut.
Sfat! Daca nu ai pielea uscata, schimba demachiantul cu unul mai putin gras.

Tratamentele faciale
Includ curatarea, expunerea la aburi, masti si masaj. Timp investit: 60-90 de minute. Merita? Da, daca… ai o piele normala si vrei doar sa te relaxezi. Nu, merita cand ai o piele sensibila si predispusa acneei. Produsele folosite pot cauza roseli sau reactii alergice. Masajul facial poate sa lezeze foliculii de par si sa duca la rupere.
Sfat! Tratamentele faciale te fac sa te simti bine, dar nu imbunatatesc pielea pe termen lung.

Saloanele pentru intretinerea parului
Stilistul aplica o masca hidratanta, tonifianta pe par si foloseste caldura pentru ca substanta sa intre mai usor in firul de par. Timp investit: 20-90 de minute. Merita? Da, daca aveti parul vatamat sever si vreti sa cheltuiti bani in plus pentru el pentru a arata bine pana la urmatoarea spalare cu sampon. Nu, daca… vrei ca parul tau sa arate si mai bine. Poti obtine aproape aceleasi rezultate si acasa aplicand o masca cu ajutorul caciulitei pentru dus si uscandu-l cu foenul. Puteti purta masca si peste noapte daca va infasurati cu ceva. Nu va asteptati ca un singur tratament sa imbunatateasca sanatatea parului dumneavoastra. Parul fragil, uzat, tocit sau cel cret este mai dificil de tratat. Discutati cu hair-stilistul dumneavoastra despre ceea ce trebuie sa evitati in tratamentul parului.
Sfat! Economisiti timp si bani daca aplicati acasa o masca.

Machiajul in 5 minute
Va grabiti la servicu in fiecare dimineata? Nici o problema cel putin cand e vorba de fata ta. Tot ce ai nevoie sunt 5 minute si 4 produse. Fondul de ten se aplica usor cu degetele si ajuta la mascarea punctele de pe fata. Astfel veti deschide culoarea pielii iar ochii vor iesi in evidenta. Daca genele sunt drepte merita sa pierdeti timp sa le rasuciti deoarece veti parea mult mai treaza. Fardul pentru obraji se poate aplica foarte repede cu ajutorul degetelor pentru o roseata naturala iar rujul trebuie sa fie limpede sau lucios. Nu va obositi cu contur de buze, culori inchise sau mate; sunt 5 minute si veti arata mult mai inviorata.
Sfat! Tot ceea ce aveti nevoie este o mana sigura si blanda.

Text: Bodeanu Stelian