1 din 5 cumparatori online sunt pacaliti cu produse de designer contrafacuteshutterstock_621142751 din 5 persoane care cumpara de pe internet produse pe care le cred ca fiind de designer sunt pacalite, arata un studiu realizat de MarkMonitor in America si Europa. In spatele hainelor de designer cu discounturi mari se ascunde, de fapt, o pacaleala.

Site-urile cu produse contrafacute fura clientii marilor branduri, venind cu oferte speciale. Cumparatorii in cautarea unui pret mai mic comanda de pe aceste site-uri si se trezesc ca primesc produse false.

Studiul a fost realizat prin monitorizarea a 9 milioane de sesiuni de cumparaturi, timp de 9 luni, pe aproximativ 9000 de site-uri diferite. Doar 1 din 20 de cumparatori achizitioneaza bunurile stiind ca sunt contrafacute, restul cauta doar o oferta buna. Majoritatea produselor contrafacute sunt produse in China, in general de catre copii care muncesc in conditii mizere. Guvernul american si cel chinez s-au aliat deja pentru a inchide o afacere ilegala cu genti contrafacute de peste 800 de milioane de dolari. Fabrica din China alimenta 37 de site-uri pe care se vindeau genti LV sau Hermes false.

Problema gentilor contrafacute le da de mult timp batai de cap autoritatilor, insa pana acum nu s-a gasit o rezolvare. Inca din 2006, de exemplu, 90% dintre gentile LV cumparate de pe ebay erau false. Asa ca nu va lasati pacaliti de tot felul de oferte cu preturi foarte mici, tineti cont ca produsele de designer au preturi mari chiar si in reduceri!

 

Text: Bianca Badescu