Roxen merge cu Amnesia la Eurovision 2021

Roxen merge la Eurovision 2021 cu piesa Amnesia, anunță TVR. Odată cu piesa, a fost lansat și videoclipul – regizat de Bogdan Păun.

Eurovision 2021 va avea loc la Rotterdam, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai. Finala va avea loc pe 22 mai.  

“Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune și mai puțin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus.

Piesa Amnesia este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă și le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu și trăirile mele se regăsesc în ea. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în tot acest timp și m-au susținut necondiționat. Vă iubesc și așteptam cu nerăbdare să împărtășesc cu voi această piesă minunată”, a declarat Roxen.



Un cântec cu mesaj puternic

“În clip, am încercat să redăm cât mai bine mesajul piesei și să ținem foarte mult cont de faptul că este unul personal pentru Roxen. Mă bucur de fiecare dată când lucrăm împreună și mai ales că am reînceput treaba pentru Eurovision. Ne place foarte tare ce a ieșit și sperăm că și vouă”, a spus Bogdan Păun, regizorul videoclipului.

„Anul 2020 a fost atât de complicat pentru noi toți, încât mulți l-am vrea uitat, închis undeva într-un colț al minții noastre. „Amnesia” este un cântec puternic, cu un mesaj pe măsură, iar lui Roxen i se potrivește perfect. Suntem puternic afectați de aceste vremuri, oricât am ascunde aceste lucruri. Cred că piesa are un potențial imens, este genul pe care poți să îl placi sau nu, dar nu poți să-l uiți.

Pentru noi, urmează o perioada foarte aglomerată, cu filmări pentru postcardul României și live-on-tape, întâlnirea șefilor de delegații și pregătirea show-ului”, a spus Liana Stanciu, șefa delegației României.

Aceeaşi voce, altă piesă

Reamintim că în acest an s-au schimbat puțin regulile concursului. Un juriu a decis piesa pe care artista Global Records o va interpreta în concurs. Din mai multe variante „demo”, juriul a ales melodia câștigătoare.  Jurații au fost Luminiţa Anghel, Andrei Tudor, Liana Stanciu, Lucian Ștefan, Bogdan Păun, Liviu Elekes, Bogdan Pavlică, Dan Manoliu și Gabriel Scîrlet.

Ediția din 2020 a Eurovision a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19. Roxen este artista Global Records, casă de discuri cu care TVR a lucrat pentru selecția națională de la Eurovision. A fost pentru prima dată când postul public de la noi a apelat la o colaborare directă cu o casă de discuri.

Cântăreața trebuia să interpreteze piesa „Alcohol You”. Ulterior, s-a decis ca „vocea” României la Eurovision să fie tot Roxen și în 2021. În schimb, prin regulament, exista obligația să fie aleasă altă piesă.

Citeşte şi Se organizează sau nu Eurovisionul?

Foto PR