Afla totul despre botox si terapia vampir!

Toti ne dorim sa fim (sau cel putin sa parem) mai tineri, mai frumosi, mai ingrijiti. Pana unde alegem naturalul si din ce moment alegem interventiile mai mult sau mai putin invazive, ramane la alegerea noastra. Am vrut insa sa aflam de la un medic specialist in chirurgia estetica mai multe despre botox si alte interventii de infrumusetare ce ne pot indeplini dorintele!Care sunt terapiile de infrumusetare preferate de vedete ?

Cele mai putin invazive sunt pe prim plan : toxina botulinica, acidul hialuronic, terapia vampir.

In ce consta terapia vampir ?

Este o auto-transfuzie de plasma. Se ia putin sange din vena, se prepara la o centrifuga si in niste eprubete cu substante speciale, care fac sa se diferentieze niste elemente importante din sange, plachetele sangvine. Apoi, acest ser imbogatit cu plachete sangvine este injectat la nivelul tenului, decolteului, gatului sau dosului de mana. Ca o picanterie, este interesant ca se foloseste si in injectari in zona genitala, pentru barbati si femei, pentru a mai creste simturile in zona respectiva.

De la ce varsta putem apela la tratamentele medicale de infrumusetare ?

Nu exista o limita de varsta inferioara sau superioara. Mai degraba conteaza aparitia primelor semne de imbatranire cutanata sau a trasaturilor. Se practica de la 21-22 de ani toxina botulinica, la 24-25 de ani acid hialuronic pentru umplerea santurilor care au inceput sa se formeze. Marirea de buze se poate face de la 18 ani, iar terapia vampir tot de la 25 de ani.

Ce putem face inainte de un eveniment, pentru a avea un aspect cat mai tanar ?

In primul rand, recomand un interval de o saptamana inainte de evenimentul respectiv, pentru ca daca cineva isi imagineaza ca face un tratament medical si dupa trei ore intra intr-un party – nu e chiar asa cum se promoveaza. Daca isi ia un interval de o saptamana, se pot face tratamente complexe – cu toxina botulinica, acid hialuronic, suspensii cu fire, terapie vampir, lasere, toate se preteaza cu cateva zile inainte de eveniment.

Ce ati recomanda unei paciente inainte de a veni la dvs.?

Un prim pas este sa-si studieze bine trasaturile si sa vada ce anume isi doreste sa modifice. Al doilea pas este sa se informeze cu privire la aceste lucruri si sa puna medicului toate intrebarile posibile. Sa-si manifeste toate temerile in cadrul consultatiei! Informatia este deosebit de importanta. Apoi, sa decida impreuna cu medicul ceea ce este de facut.

Realizator: Raluca Baciu

Operator video: Silviu Tudor

Editor imagine: Andrei Gheorghiu