Alimente care lupta impotriva cancerului mamar

1a5aawaxrbLuna octombrie este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. In aceasta luna apar fructe ce ajuta organismul in lupta cu cancerul. Prevenirea cancerului de san incepe cu propriile obiceiuri sanatoase, cum ar fi mentinerea unei stari active, limitarea consumului de alcool si o dieta sanatoasa. Atunci cand vorbim de cancerul de san sau de alte boli legate de san, care constituie o parte majora a problemelor de sanatate feminine, ne gandim la anumite concepte de informare asupra acestei probleme.

In afara de modificarile stilului de viata, este important ca femeia sa fie vigilenta in detectarea precoce a cancerului mamar.

Hrana este cel mai important element de prevenire a tuturor problemelor legate de sani. Mai jos veti gasi o lista formata din 5 tipuri de alimente benefice pentru sani, care contin substante nutritive necesare organismului.

Tot 5 alimente benefice pentru sani:

1.    Fructe si legume de culoare galbena si portocalie
In aceasta categorie putem include un numar mare de fructe si legume, printre care ardeii grasi galbeni si portocalii, caisele, bananele, portocalele, morcovii etc.
Aceste alimente contin doua tipuri de polifenoli (antioxidanti) care pot ajuta la uciderea celulelor canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase. Daca nu va plac fructele sau legumele crude, incercati sa le consumati sub forma de salata.


2.    Legume din familia cruciferelor

Varza, conopida, broccoli, guliile si napul sunt considerate de multi specialisti ai medicinei ca fiind „alimente-medicament”, care nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre. Prin continutul bogat de substante nutritive, legumele crucifere ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului de san. Legumele crucifere ajuta la reducerea riscului unor boli grave datorita continutului bogat in vitaminele A, C si betacaroten. Cu toate acestea, daca suferiti de tiroida, din pacate, nu puteti manca decat cu moderatie aceste alimente.

3. Vitamina E din alimente
Multe femei trec printr-o perioada dificila atunci cand sunt la menstruatie si intampina probleme legate de umflarea sanilor, iar sensibilitatea acestora determina durerea. Pentru evitarea acestor disconforturi minore, aveti nevoie de un consum mai mare de vitamina E. Migdalele si avocado ajuta la prevenirea acestor dureri. Pentru rezultate optime, incepeti ziua cu aceste fructe.

4. Semintele de in
Aceste seminte sunt  bogate in acizi grasi omega-3 si omega-6 si sunt esentiale pentru reglarea nivelului de estrogen din organism. Femeile cu un nivel mai ridicat de estrogen sunt expuse unor riscuri mai mari de a avea cancer de san.

5. Ulei de masline

Gatiti mancarea cu ulei de masline virgin, pe cat posibil. Ii sunt recunoscute proprietatile benefice de catre toti nutritionistii. Incercati sa le respectati sfaturile acestora, folosindu-l cat mai mult in alimentatia de zi cu zi.
Sanatatea este importanta, iar sfatul nostru este sa optati pentru o viata sanatoasa prin consumul de alimente benefice organismului!

Text: Andreea Popescu