Avantajele unui machiaj bun

Avantajele unui machiaj bun Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului, ca ne tradeaza emotiile, sentimentele, starea de spirit si marcheaza trecerea timpului. De aceea, trebuie sa-i ingrijim cum se cuvine.

Pielea din jurul ochilor este extrem de fina si de aceea pot aparea multe probleme estetice la acest nivel, probleme capabile sa ruineze expresivitatea fetei. Pielea din jurul ochilor are nevoie de o crema speciala pentru a satura toate necesitatile acesteia. Printre motivele pentru care aceasta zona este sensibila este gradul mare de uscare. Pielea din jurul ochilor este lipsita de glande sebacee si sudoripare. Aceasta zona, extrem de sensibila, pe langa expunerea frecventa la soare, frig, umiditate, contaminare, aer conditionat, mai este afectata de lipsa de somn, de stres, tigari, alcool, ore acumulate in fata calculatorului. Lipsa protectiei naturale transforma pielea din jurul ochilor intr-o zona de risc unde pot apare curand semnele trecerii anilor.
 
Problemele ochilor
Inflamarea, cearcanele, pungile sau ridurile sunt printre cele mai frecvente probleme de la nivelul ochilor. Cearcanele apar in partea inferioara a ochilor atunci cand circulatia din jurul ochilor pe cale limfatica este deficitara, fapt ce produce acumularea pigmentilor sanguini in culori care merg de la galben la negru. Cearcanele pot fi o mostenire genetica. Cand apar ocazional inseamna ca de vina sunt putinele ore de somn, excesul de munca, alimentatia proasta sau stresul. Pungile apar din cauza fragilitatii pielii ploapelor superioare si inferioare. Principala cauza a aparitiei lor este de natura genetica. Uneori pot fi provocate si de schimbarile hormonale, de stres sau de retentia de lichide. Cu ajutorul cosmeticelor este dificil de luptat impotriva lor. Cea mai eficienta solutie ar fi recurgerea la chirurgie. Inflamarea pleoapelor apare atunci cand ne trezim dimineata deoarece in timpul somnului microcirculatia sangelului este nula, fapt ce provoaca acumularea de lichide si impicit inflamarea pielii.

Crème speciale, ajutor pentru ochii tai
Pentru toate aceste probleme exista solutii estetice. Crèmele speciale pentru conturul ochilor sunt, pe zi ce trece, tot mai performante si sunt recomandate persoanelor care au peste 20 de ani, dimineata si seara, ca forma preventiva. Este recomandat sa optati pentru produsele fara parfum deoarece provoaca mai putine reactii alergice si au proprietati calmante. Piata ofera texturi racoritoare care includ ingrediente ce ajuta la drenarea si activarea circulatiei sanguine. Cremele trebuie aplicate cu varful degetelor prin masajul pielii fine din jurul ochilor cu miscari circulare timp de 15 secunde. Astfel, crema va intra mai repede in piele.

Text: Ana Macovei