Beneficiile dusului scotian pentru frumusete si sanatate

Dusul scotian presupune alternarea jetului de apa rece cu cel de apa calda, chiar fierbinte, si este o metoda care aduce numeroase beneficii atat sanatatii cat si frumusetii. Inainte de a incerca terapia scotiana, asigurati-va ca organismul va rezista acestei experiente, si testati pe picioare, de la genunchi in jos. Lasati apa sa va incalzeasca corpul pentru 3 minute si apoi, pentru alte 3 minute, folositi apa rece. De asemenea, puteti folosi un gel de dus care sa ajute pielea sa fie mai tonifiata si mai hidratata. Iata, in continuare, ce imbunatatiri aduce dusul scotian intregului organism!Reda stralucirea pielii si a parului

Iata ca dusul scotian aduce beneficii si frumusetii, nu doar sanatatii. Apa calda contribuie la deschiderea porilor si la eliminarea impuritatilor mai usor, iar apa rece, prin efect contrar, inchide porii si astfel impiedica murdaria sa patrunde in piele si sa cauzeze cosuri sau puncte negre. De asemenea, prin contractarea vaselor de sange, pielea se tonifiaza, un alt avantaj fiind minimizarea inesteticelor cearcane.

 

Totodata, dupa spalare, clatirea parului cu apa rece determina inchiderea cuticulei piloase, regland astfel excesul de sebum. Pielea capata stralucire, iar parul devine mai puternic si rezistent.

Intareste imunitatea

Dusul scotian determina organismul sa devina mai puternic si sa-si activeze mecanismele de aparare. Astfel, persoanele care practica in fiecare zi sau cel putin saptamanal acest ritual sunt mult mai rezistente in fata infectiilor si a bolilor, riscul de cancer, conform cercetarilor, fiind mult mai scazut.

Beneficiile saunei pentru frumusete si sanatate

Imbunatateste circulatia sangelui

Mecanismul de functionare a dusului scotian face ca apa calda sa relaxeze vasele de sange, iar apa rece sa determine vasoconstrictia. Prin acest proces peretii venelor se tonifiaza iar sangele este fortat sa circule cu o mai mare presiune, oxigenand mult mai bine intreg organismul.

Stimuleaza sistemul nervos

Gratie oxigenarii sangelui, este stimulat puternic si sistemul nervos si este imbunatatita functia respiratorie. Consecintele? Stresul este eliminat, simptomele depresive si anxioase sunt inlaturate, iar organismul este revigorat complet.

Terapii eficiente pentru reducerea stresului

Combate insomnia si depresia

Socul produs de apa rece, pe langa efectul antistres indus, favorizeaza instalarea unei stari euforice, de buna dispozitie, care, ulterior, induce somnul in mod natural si, in plus, ii imbunatateste mult calitatea si cantitatea. Prin urmare, dusul scotian este un bun remediu contra insomniei.

Favorizeaza pierderea in greutate

Alternarea apei calde cu cea rece transforma grasimea alba in grasime bruna, aceasta din urma avand un mecanism diferit care favorizeaza arderea caloriilor si eliberarea energiei termice. In plus, dusul scotian determina accelerarea metabolismului ceea ce, implicit, inseamna o pierdere mai rapida in greutate.

Vrei sa afli cum au grija vedetele de frumusetea lor si la ce tratamente scumpe si ciudate se supun? Click aici!