Botoxul salveaza casnicii

shutterstock_83800993Ei, asta-i chiar buna. O sa credeti ca glumim sau ca am uitat ca suntem in ianuarie si nu in aprilie, dar nu este asa. Aceasta este parerea unui dermatolog celebru din Washington, DC.

Acesta sustine ca botoxul te face sa pari mai putin suparata si mai putin deprimata, lucruri care sunt considerate esentiale intr-o casnicie reusita.
In noua sa carte, “The Face of Emotion”, dermatologul Eric Finzi sustine ca injectarea cu botox poate fi cheia unei casnicii fericite. Acesta este de parere ca stergerea anumitor expresii faciale face minuni. Dermatologul povesteste in cartea sa cum o pacienta careia ii injectase botox cu ceva timp in urma i-a povestit cum viata ei de familie s-a imbunatatit. “«Esti suparata?», ma intreaba  el. «Esti nebun, de ce sa ma fi suparat?» Ii spun ca nu si el ma crede! Ne intelegem mult mai bine acum.” Se pare ca acest tratament, in afara faptului ca te face sa te simti mai putin furioasa, te face si sa arati mai putin sentimentul de furie, din cauza incapacitatii de a te incrunta. Finzi este de parere ca botoxul are o legatura stransa cu expresia faciala si starea emotionala.

“Dovezile sugereaza ca expresiile noastre faciale nu sunt secundare, ci mai degraba reprezinta o forta motrice centrala a emotiilor noastre.”

Practic, gandurile triste cresc capacitatea unei persoane de a se incrunta si incruntatul, la randul sau, duce la cresterea gradului de depresie, la fel cum este valabil si atunci cand zambim. Toxina botulinica impiedica nervii care dau impuls muschilor sa se miste si nu permite ca acestia sa se contracte. Prin urmare, pielea injectata se intinde foarte bine.

 

Text: Andreea Popescu