dala slider

P

Papadia text overlayer

Papadia

De la papadie se folosesc atat frunzele, cat si radacinile, care contin un principiu activ amar (taraxacina), proteine, glucide, vitaminele A, B, C, si D, iar radacinile au, in plus, inulina, rezine, tanin,... Vezi mai mult
Paducelul text overlayer

Paducelul

In medicina se folosesc florile, frunzele si fructele. Toate partile plantei contin principii active de natura flavonica, colina, acetilcolina, trimetilamina, acid cafeic, ulei volatil etc. cu actiune... Vezi mai mult
Pinul text overlayer

Pinul

De la pin se folosesc de obicei mugurii care contin ulei volatil, rezine, datorita carora au un efect balsamic in inflamatiile cailor respiratorii insotite de tuse si bronsite. Ceaiul de muguri de pin... Vezi mai mult
Perele padurete text overlayer

Perele padurete

Aceste fructe constituie o excelenta sursa hranitoare si un bun remediu natural in: tratarea constipatiei, a tranzitului intestinal greu, imbunatateste digestia prin continutul de fibre; datorita continutului... Vezi mai mult
Porumbarul text overlayer

Porumbarul

In diferite boli se folosesc atat florile cat si fructele carora li se mai spune si porumbe. Florile au actiune laxativa usoara, diuretica si sedativa, calmand durerile. Fructele contin zaharuri, acizi... Vezi mai mult
Portocala text overlayer

Portocala

Cel mai utilizat fruct din categoria citricelor, dulce sau amara, portocala are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Vezi mai mult
Papaia text overlayer

Papaia

Papaya contine 88.8% apa, aproape cat un pepene, are un continut relativ redus de carbohidrati, proteine, grasimi, vitamina C, vitamina A, este bogat in potasiu, contine cantitati semnificative de fibre,... Vezi mai mult
Pomelo text overlayer

Pomelo

Pomelo este bogat in vitamina C, beta-caroten si complexul de vitamine B, contine acid folic, potasiu – prezenta acestor minerale facand din pomelor un fruct cu multiple beneficii pentru sanatate.... Vezi mai mult
Porumbul text overlayer

Porumbul

Porumbul are efecte benefice asupra inimii atat prin continutul sau bogat in fibre, cat si prin rezervele de acid folic pe care le furnizeaza. Acidul folic, cunoscut fiind ca una din vitaminele B necesare... Vezi mai mult
Piperul text overlayer

Piperul

Prin proprietatile antimicrobiene, piperul creste calitatea mancarurilor si previne deteriorarea lor. Uleiul esential din piper s-a dovedit inhibitor pentru: Vibrio cholerae, Staphylococcus albus, Clostridium... Vezi mai mult