Carnea de pui si ouale ajuta la incetinirea procesului de imbatranire

Carnea de pui si ouale ajuta la incetinirea procesului de imbatranirePe masura ce imbatranim, functiile cerebrale incetinesc, iar acest lucru isi pune amprenta si asupra memoriei. Vestea buna este ca ouale si carnea de pui ajuta la imbunatatirea memoriei si previne imbatranirea creierului, conform unui nou studiu. Nutrientii din familia B, vitamina care se gaseste in alimente precum carnea de pui si oua, ajuta la imbatranirea lenta a creierului. Dietele bogate in colina ajuta, de asemenea, la protejarea creierului si la imbatranirea prematura a acestuia.

Rhoda Au si echipa sa de cercetatori de la Universitatea din Boston au realizat un studiu cu ajutorul a 1400 adulti cu varste cuprinse intre 36 si 83 de ani, timp de 10 ani, informeaza Daily Mail. In urma studiului, s-a descoperit ca persoanele care au primit o dieta ce contine multa colina, s-au comportat mai bine la testele de memorie si au mai putine sanse sa sufere de modificari ale creierului asociate cu dementa, comparativ cu persoanele carora le lipseste colina din dieta.
Datorita cercetarilor anterioare s-a depistat ca o dieta care include peste de apa sarata, legume, soia, lapte si ulei de masline, ar putea avea un efect protector asupra memoriei.

Text: Andreea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *