Cearcăne? Iată cum să le faci să dispară

Poate că deja te-ai obișnuit să ai cearcăne, fie din cauza apelurilor video frecvente, fie din cauză că în ultima perioadă nu a mai fost nevoie să folosești machiaj.

Întrebarea este: ce putem face în legătură cu ele? Bineînțeles, acest lucru depinde de motivul pentru care ai aceste pungi pentru ochi, care pot varia de la lipsa somnului până la genetica Și, deși o cremă de ochi poate ajuta cu siguranță, sunt prea des susținute ca o soluție completă, atunci când în realitate abilitățile lor pot fi oarecum limitate. Știi cum se spune, prevenirea este mai bună decât vindecarea, așa că mai jos explorăm ce cauzează cearcănele, cum să le ținem la distanță și apoi, ce să facem atunci când apar.De ce apar cearcănele în nuanțe închise?

Cel mai bun mod de a depăși ceva este să înțelegeți cauzele acestora. Cearcănele întunecate pot fi cauzate de mai mulți factori diferiți. Pot fi cauzate de pierderea volumului, care se întâmplă în mod natural pe măsură ce îmbătrânim și are ca rezultat formarea acestor cercuri din jurul ochilor, mai pronunțate. Poate fi cauzată de excesul de pigmentare (cunoscut sub numele de hiperpigmentare).

Alături de implicațiile cosmetice, cearcănele pot indica condiții privind sănătatea noastră. Acestea sunt unul dintre primele semne că ne simțim epuizați sau că nu obținem suficiente elemente esențiale (somn, apă și substanțe nutritive) după cum avem nevoie. Dar, împreună cu unele tehnici de machiaj și modificări ale stilului de viață, poți scăpa de cearcănele inestetice.

Fă-ți un program de somn

Începi prin a lucra la rutina de somn acolo unde se poate. Aceasta ar putea include stabilirea unei ore de somn mai devreme și mai regulat, renunțarea la lumina rece dinainte de culcare și evitarea cofeinei seara.

Hidratarea

Dacă un măr pe zi îl ține pe doctor departe, o cantitate optimă de apă va face același lucru pentru pungile de sub ochi. Nu numai că apa va curăța toxinele precum sarea (care a fost legată de provocarea cearcănelor), ci și crește fluxul sangvin Pielea hidratată este plină, și prin urmare, creează mai mult volum, făcând cearcănele mai puțin vizibile.

Remedii cu retinol

Știm cu toții retinolul pentru abilitățile sale impresionante anti-îmbătrânire, dar, poate fi ingredientul de aur când vine vorba de tratarea cearcănelor. Un ser pentru ochi cu retinol este necesar pentru a ajuta la stabilizarea melanocitelor (celulele care formează pigmentul din piele care contribuie la apariția cearcănelor întunecate) pentru a preveni hiperpigmentarea. De asemenea, îngroșă dermul, îmbunătățește textura, netezește liniile și ridurile și ascunde tonurile de piele violet.

Cofeina în rutina de skincare

Cofeina nu ne ajută doar să ne simțim mai treji, ci ne poate ajuta și să ne arătăm mai odihniți. Atunci când este aplicată pe piele, cofeina încurajează vasoconstricția (strângerea vaselor de sânge de sub ochi) ceea ce poate duce la o reducere a cearcănelor.

Vitaminele sunt esențiale

Un regim de îngrijire a pielii bogat în vitamine este întotdeauna o idee bună, dar există anumite vitamine care pot fi benefice pentru pielea din jurul ochilor.

Serul bogat în vitamina C este ideal pentru cele care se confruntă cu cearcănele pentru că oferă o puternică protecție antioxidantă care combate daunele provocate de radicalii liberi cauzate de stres.

Text: Iulia Mirică