Cearcanele, o aparitie inestetica?

shutterstock 75091798Cearcanele se pare ca sunt o problema cu care ne confruntam fiecare dintre noi si reprezinta o obsesie a multora dintre noi indiferent de varsta. De cele mai multe ori, ne gandim ca cearcanele apar in urma stresului, a oboselii acumulate in ultima vreme, a noptilor pierdute, dar pe langa acestea mai sunt multe cauze care duc la aparitia lor.

Alimentatia neadecvata poate produce pungile inestetice de sub ochi, demachierea are un rol important, deoarece o demachiere agresiva facuta prin apasare prea mare asupra ochilor poate produce iritatii.

Cum le vindecam?

Exista numeroase remedii pentru tratarea acestora pe care le poti face acasa avand un rezultat garantat.

  • Pune pe ochi comprese reci si calde cu infuzie de flori de tei. Foloseste-le alternativ, prima data compresele reci, apoi cele calde, pentru 10-15 minute de doua ori pe saptamana.
  • Poti aplica o masca cu o lingurita de lapte praf si o lingurita de miere de albine. Amesteca, iar pasta obtinuta las-o sa actioneze pentru 20 de minute, apoi inlatura cu apa calduta.
  • Feliile de castravete sunt si ele foarte benefice pungilor de sub ochi. Aplica doar cateva felii de castravete dedesubtul ochilor si lasa-le sa actioneze pret de 20-25 de minute.
  • Si feliile de cartofi sunt bine-venite in cazul acestor probleme. Aplica felii crude de cartofi pe zonele cu probleme pentru 20-25 de minute. Foloseste acest remediu de doua ori pe saptamana.

Cu siguranta, ti-a trecut pe la ureche macar o data metoda “lingura de inox”. Ei bine, aceasta metoda chiar este un bun tratament.

  • Evita sa consumi alimente care contin mult sodiu, spala-te pe fata cu apa rece si, in special, zona ochilor, incearca sa consumi cat mai multa apa.
  • Statul la soare ridica si el destule probleme la nivelul cearcanelor. Evita sa stai la soare fara sa aplici o lotiune cu protectie ridicata la nivelul ochilor, incearca sa porti ochelari de soare, ajuta impotriva acestora.
  • Anticearcanul este si el o solutie destul de des intalnita, nu este menit sa le vindece, dar reuseste sa le ascunda intr-o maniera mai placuta.
  • Daca cearcanele nu sunt deloc pronuntate si le observi doar atunci cand te trezesti, si fondul de ten este o varianta pentru ascundere.

Text: Maria Camelia Diaconu