Cititul salveaza memoria

Cititul salveaza memoriaDaca iti place sa citesti, atunci trebuie sa stii ca aceasta activitate ajuta la mentinerea memoriei chiar si la varste inaintate. Cercetatorii au aflat ca activitatile care promoveaza stimularea mentala precum cititul sau dezlegarea cuvintelor incrucisate la orice varsta ar putea fi legate de o rata mai mica a declinului mental.

Ultimele cercetari arata ca persoanele care isi antreneaza materia cenusie sunt protejate impotriva declinului mental.
     Expertii afirma de foarte mult timp ca mentinerea creierului activ, in special la persoanele in varsta, ar putea fi cel mai bun lucru pentru impiedicarea aparitiei Alzheimerului. In Marea Britanie de exemplu, 820.000 de persoane sufera de dementa.
     Pentru a demonstra cele de mai sus, expertii de la Universitatea Rush au testat 294 de persoane cu varste de peste 55 de ani din punct de vedere cognitiv la fiecare sase ani, pana cand acestea au decedat, in jurul varstei de 89 de ani. In urma studiului s-a descoperit ca persoanele care isi stimulasera creierul de-a lungul acestei perioade prezentau o rata a declinului mai mica fata de cele care nu isi stimulasera creierul de-a lungul vietii, declinul mental fiind practic redus cu 32%. Asadar, nu trebuie sa subestimezi activitatile zilnice precum cititul si scrisul, iar acum ca exista si dovezi, rezerva-ti timp pentru a citi, macar seara, inainte de culcare.

Text: Ruxandra Raica

iulie 10th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate