Diamantele, viitorul implanturilor dentare?

Diamantele, viitorul implanturilor dentare?Staruri precum Madonna sau Katy Perry au putut fi vazute purtand grilaje cu diamante pe dinti, o moda introdusa de rapperi care unora li s-ar putea parea bizara, insa pe viitor specialistii spun ca diamantele incrustate pe dinti ar putea imbunatati sanatatea orala si combate cariile. Oamenii de stiinta au descoperit ca mici diamante sferice ar putea fi utilizate pentru a promova dezvoltarea osoasa si a imbunatati durabilitatea implanturilor dentare.

Specialistii din Japonia au descoperit ca nanodiamantele ar putea fi utilizate pentru a livra proteine in cavitatea bucala si a imbunatati osteonecroza (moartea unui tesut nervos, cauzata de o intrerupere a circulatiei sanguine). Boala afecteaza maxilarul si impiedica oamenii sa mai manance sau sa vorbeasca. Asadar, nanodiamantele ar putea livra aceste proteine intr-un mod mult mai eficient, deoarece suprafata unica permite proteinelor sa fie livrate mai incet, zona afectata fiind astfel tratata pentru o perioada mai lunga de timp. Nanodiamantele ar putea fi administrate printr-o injectie. Studii anterioare au aratat ca nanodiamantele ar fi eficiente si in tratarea anumitor forme de cancer.

Text: Ruxandra Raica 

septembrie 27th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate