Femeile – mai „neprietenoase” pe site-urile de socializare, comparativ cu barbatii

Femeile - mai „neprietenoase” pe site-urile de socializare, comparativ cu barbatiiFemeile si adultii tineri sunt mai suspiciosi in alegerea prietenilor pe retelele sociale, comparativ cu barbatii, conform unui nou studiu. Potrivit raportului publicat de Pew Research Center, doua treimi dintre utilizatorii de internet cu cont pe retele sociale, respectiv 63%, si-au sters „prietenii”. Mai mult de atat, 19% dintre femei si adultii tineri sunt cei care apasa butonul „unfriend” cel mai des.

„67% dintre femeile care au un profil au declarat ca au sters oameni din lista lor de prieteni, comparativ cu 58% dintre barbati”, a raportat ABC News citat de Managementul de confidentialitate de pe site-urile sociale mass-media.

Deloc surprinzator, adultii tineri (cei intre 18 si 29 de ani) sterg mult mai multe date de contact decat utilizatorii intre 30 si 49 de ani.

In timp ce femeile sunt mult mai agresive cu lista lor de prieteni, acestea sunt, de asemenea, mult mai stricte atunci cand vine vorba de protejarea informatiilor pe site-urile sociale.

Mai mult de jumatate dintre utilizatorii de retele sociale, respectiv 68% dintre femei, spun ca profilul lor principal este setat la „privat”, astfel incat numai prietenii lor pot vedea, in timp ce doar 48% dintre barbati aleg aceasta metoda.

 

Text: Andreea Popescu

martie 8th, 2012 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate