Frumusetea misterioasa a femeilor arabe

2009_moda_araboaiceFrumusetea lor este ascunsa ochilor curiosi. Chiar daca prin hijabul valurit nu le poti zari decat ochii mari, de culoarea cafelei, femeile arabe acorda atentie deosebita intregului corp. Afla-le trucurile si ritualurile de infrumusetare din paginile revistei TONICA.

 
Retete de beauty cu iz oriental
Pentru machiajul ochilor si al sprancenelor, femeile arabe folosesc un praf mineral, de culoare neagra, numit kohl. Pulberea contine particule de funingine, malachit, sambure pisat de maslina si ithmid si este folosita si ca tratament pentru diferite afectiuni minore ale ochiului.

Baile prelungite in apa indoita cu lapte de capra, aromoterapia, masajul cu uleiuri de nuca de cocos, migdale sau fistic, impachetarile si mastile cu argila, iasomie, alge, miere sau namol, colorarea parului cu henna, toate aceste lucruri fac parte din ritualul acestor seherezade moderne.

stiati ca… Conform unui studiu recent realizat de Clinique La Prairie din Elvetia, araboaicele au cea mai sanatoasa, mai fina si mai frumoasa piele din lume.

Olivia Abboud, 22 de ani, Siria
“Chiar daca locuiesc in Romania de mai bine de cinci ani, inca pastrez obiceiurile din tara mea natala, Siria. Obisnuiesc sa imi machiez ochii cu khol, iar cand vine vorba de ingrijirea pielii, uleiul de masline este esential. Pentru gomaj folosesc un amestec din zahar brun si ulei de migdale, asa cum faceam acasa. Retetele orientale de infrumusetare sunt cu adevarat deosebite!”

 

Text: Diana Sorescu