Hai sa vorbim despre exfoliere!

prosopExfolierea este un cuvant englezesc, care da un nume pentru tratamentul de curatare a epidermei, care reinnoieste pielea noastra si elimina toate celulele moarte. Exfolierea ajuta la reinnoirea aspectului tenului si-l face mai neted si stralucitor: este vorba de un tratament de exfoliere mecanic, care promoveaza reinnoirea epidermului prin stimularea in derm a productiei de colagen.

 

Exfolierea poate fi facuta pe corp, fata (unde este important faptul de a fi efectuat cu mai multa delicatete), picioare si, ganditi-va putin, poate fi facuta chiar si pe buze. Exfolierea inseamna, literal, „curatire, reinnoire”. Teoretic, la fiecare doua luni pielea noastra ar trebui sa elimine stratul cel mai superficial, dar smogul poate avea un efect de retardare asupra acestui mecanism si, in acest fel, celulele moarte se acumuleaza si pielea capata un aspect obosit.

Asigurandu-va o exfoliere o data sau de doua ori pe saptamana, gasiti o modalitate foarte buna de a mentine pielea sanatoasa si frumoasa.

 



Ingrediente pentru crema exfolianta


• 1 lingura de faina de hrisca

• 1 lingurita de iaurt natural

• 1 lingurita de ulei de masline extravirgin

Pregatirea: se amesteca ingredientele pana cand veti obtine o crema omogena.

Utilizare: imprastiati crema si, dupa aproximativ 15 minute, umeziti degetele in apa calda si masati usor.  Clatiti cu apa calda si tamponati usor pana obtineti pielea uscata, fara a freca.

Faina de hrisca curata profund pielea, dar, in acelasi timp, este foarte delicata. Aceasta are, de asemenea, o actiune de netezire. Uleiul de masline extravirgin este antirid, protector, emolient si hranitor. Iaurtul are proprietati de hidratare, tonifiere, echilibrare si purificare.

 

Inainte de a face o exfoliere, faceti o curatare cu aburi: se fierb 2 litri de apa intr-o oala si se adauga frunzele uscate de urzica si de dafin; acestea au actiune de purificare. Apoi se toarna totul intr-un lighean, apropiati fata si acoperiti capul cu un prosop, astfel incat sa se creeze o sauna mica. Ramaneti in aceasta pozitie pentru aproximativ 10 minute.

Cremele pentru exfoliere sunt de obicei facute din seminte de caise, mici seminte de smochine, migdale sau chiar nisip. In general, sunt abrazive deoarece indeparteaza celulele moarte ale pielii, ajutand la refacerea aspectului pielii, care devine tineresc si proaspat. Nu trebuie insa sa exageram cu aplicatiile, in caz contrar riscam sa obtinem o piele prea subtire si, prin urmare, s-o imbolnavim. Fiecare parte a corpului are nevoie de ingrijire speciala, cu produse specifice. Sa vedem impreuna toate tipurile de exfoliere si gomaj.

 

  • Exfolierea corporala

 

Pielea corpului poate fi dura si aspra si de multe ori are nevoie sa regaseasca luminozitatea pentru a redeveni neteda, caz in care puteti utiliza exfolierea mai puternica, mai agresiva, care este capabila sa netezeasca zonele aspre, cum ar fi coatele sau genunchii. In acest caz, puteti alege un tratament exfoliant care se poate prepara in casa: se amesteca un pumn de sare fina cu o lingura de ulei de masline, 30 picaturi de ulei de jojoba, 5 picaturi de ulei esential de lamaie si 5 picaturi de ulei esential de portocale.

Odata ce obtineti un amestec omogen, masati pe corp, in special pe suprafetele dure, cum ar fi coatele, genunchii, talpile, si apoi clatiti cu apa calda. Un alt exfoliant mai simplu, dar la fel de eficient se obtine prin amestecarea de sare fina si ulei de masline extravirgin; puteti crea, de asemenea, gomaje specifice, diferite, revigorante, ca un exfoliant pentru celulita.

 

  • Exfoliant pentru picioare

 

Picioarele au o piele dura si mai rezistenta, iata  de ce este important sa se aiba grija de ele,  si trebuie facuta exfolierea cu  mai multa forta pentru aproximativ 10 minute. In comert puteti gasi unele exfoliante cu piatra ponce, ideale pentru calcaie si pentru locurile mai dure. Sau, mai simplu, puteti trece direct piatra ponce pe calcai de fiecare data cand faceti dus, frecati pentru aproximativ un minut, iar apoi intindeti o crema hranitoare pe picioare.

 

Text: Alexandra Lupu