Iata 7 remedii naturale contra alergiilor de sezon

Asa cum exista alimente care pot cauza alergii, la fel exista si alimente care le pot vindeca sau, cel putin, ameliora simptomele. Daca la schimbarea sezonului te confrunti cu stranut, nas infundat, ochi rosii si iritati, inseamna ca esti alergica. Pe langa antihistaminicele recomandate de medic in functie de alergenul la care esti sensibila, exista si o serie de alimente care combat eficient simptomele alergice.

Alergii si intolerante. Cu ce boli le confundam?

Alimente picante

Alimentele si condimentele picante au rolul de a reduce secretiile nazale si de a favoriza decongestionarea nasului, astfel incat, nu ar trebui sa-ti lipseasca din meniul zilnic. In aceasta categorie intra piperul Cayenne, mustarul, ghimbirul, boiaua iute dar si ceapa si usturoiul.

Otetul de mere

Otetul de mere poate fi foarte eficient in combaterea simptomelor alergice, acesta avand capacitatea de a reduce excesul de mucus. Pentru tratament trebuie diluata o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa. Se consuma de 3 ori pe zi. De asemenea, pentru o eficienta dubla se poate consuma de 3 ori pe zi o lingura de otet de mere amestecata cu o lingura de suc de lamaie, o lingura de miere si apa.

K.O alergiilor de primavara

Urzica

Urzica este recunoscuta gratie proprietatilor sale antihistaminice puternice, astfel incat devine un aliat de incredere in lupta alergiilor sezoniere. Se recomanda consumul sau sub forma de ceai, aproximativ doua sau trei cani pe zi.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale de lavanda, eucalipt si menta ajuta in decongestionarea cailor respiratorii si sunt benefice intretinerii sanatatii pulmonare. Pentru tratament se recomanda atat aromoterapia pe baza de aceste uleiuri, cat si aplicarea lor pe un servet de bumbac si inhalara aromei degajate.

Alte remedii contra alergiilor sezoniere

Citricele

Fructele bogate in vitamina C au rol antiinflamator si antihistaminic natural, prin urmare consumul zilnic al acestora intareste organismul in fata eventualelor alergii de sezon. Pe langa citrice, portocale, lamai, grepfruit sau mandarine, mai exista o categorie de fructe, care, pe langa continutul mare de vitamina C, sunt bogate si in antioxidanti puternici. Acestea sunt kiwi, capsunele, ananasul si o serie de legume verzi ca brocolli sau spanacul.

Turmenicul

Praful galben-portocaliu rezultat prin din macinarea turmenicului este dovedit a fi un remediu puternic in combaterea neplacutelor simptome de alergie. Acesta contine curcumina, un ingredient activ ce stimuleaza puternic sistemul imunitar si este eficient in decongestionarea nazala. Persoanele care nu sunt alergice la polen il pot consuma amestecat cu miere. In fiecare dimineata, se ia pe stomacul gol, o lingurita de turmenic combinata cu o lingurita de miere. Este important ca acesta sa fie introdus in meniul zilnic, in calitate de condiment.

Alergiile de iarna. Cum le facem fata?

Mierea

Daca nu esti alergica la polen, mierea poate fi un real ajutor in combaterea simptomelor alergice. Este recomandat ca tratamentul sa debuteze cu cel putin o luna inainte de inceperea sezonului prielnic. Remediul este extrem de simplu si presupune consumarea unei linguri de miere, dimineata, pe stomacul gol.

Atentie! Evitati consumul alimentelor cu potential alergen ridicat. In aceasta categorie intra laptele, ouale, cerealele, cartofii, zaharul si mezelurile.

Text: Madalina Manole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *