Infertilitatea, resimtita la fel si de femei, si de barbati

shutterstock_8477083

De cele mai multe ori, infertilitatea afecteaza doar femeile. Aparent, barbatii sunt duri si puternici, ei sunt cei care tin piept problemelor, sunt cei care isi imbarbateaza sotiile aflate in fata unor astfel de probleme, parand ca nu sunt afectati de ceea ce se intampla, sau cel putin nu atat de tare precum femeile.

Cu toate acestea, psihologii afirma sus si tare ca barbatii sunt amenintati de infertilitate la fel de mult ca si femeile.

Barbatii nu vor vorbi zile intregi despre aceasta problema si nici nu se vor plange de ceea ce le-a fost dat sa traiasca. Cu toate acestea, atunci cand infertilitatea se gaseste la ei, acestia primesc o lovitura foarte puternica in ego.

Din pacate, infertilitatea este in directa legatura cu organul de care barbatii sunt cel mai mandri, de aceea barbatii se vor simti de multe ori loviti sub centura atunci cand penisul lor va suferi probleme de mobilitate sau de potenta.

Desigur, in ziua de azi medicii specialisti pot diagnostica si rezolva problemele legate de infertilitate, dar acest lucru nu-i face pe barbati sa se simta mai confortabil in postura de persoane infertile.

Asadar, infertilitatea nu este doar problema femeilor. Abilitatea de a procrea este marca cea mai puternica a feminitatii. In acelasi timp, o multime de barbati incearca aceleasi emotii si sentimente puternice in fata perspectivei de a deveni tati.

Din motive evidente, cuplurile care se confrunta cu infertilitatea sunt sfatuite sa apeleze la consiliere psihologica, pentru depasirea problemelor de natura emotionala.

Consultarea unui medic specialist este iarasi extrem de importanta. In plus, amandoi trebuie sa fie in masura sa puna intrebari si sa inteleaga procedurile si optiunile de tratament. Trebuie luat in considerare faptul ca majoritatea barbatilor nu stiu multe lucruri despre ovulatie sau menstruatie, lucru important atunci cand vine vorba despre recunoasterea semnelor infertilitatii.

Cand un cuplu se confrunta cu infertilitate, ambii parteneri ar trebui sa faca fata problemei in aceeasi masura. Desi starile emotionale sunt diferite de la femeie la barbat, acestea sunt la fel de profunde in cazul ambelor parti. Important este ca ambii parteneri sa comunice si sa se sprijine unul pe celalalt, in acest fel, problemele create de infertilitate putand fi surmontate mai usor.

 

Text: Andreea Popescu