Ingrediente naturale care calmeaza cosurile dureroase

Ingrediente naturale care calmeaza cosurile dureroaseCu siguranta ca ti s-a intamplat, si nu o data, sa te pregatesti de un eveniment important si sa te trezesti cu o bubita inestetica, mare si rosie careia ii spunem popular cos. Este adevarat ca machiajul este cea mai simpla metoda de a ascunde imperfectiunile tenului, insa uneori nici macar machiajul nu este de ajutor. Noi iti prezentam cateva ingrediente naturale care te vor ajuta sa calmezi roseata si durerea provocata de un cos chinuitor.

 

Remedii cu suc de lamaie pentru cosuri

Sucul de lamaie este unul dintre cele mai benefice si eficiente remedii deoarece patrunde in pori, curatandu-i in profunzime. Ia o felie de lamaie, maseaza cu ea locul respectiv timp de cateva minute, dupa care lasa sa mai actioneze o jumatate de ora. Clateste apoi cu apa rece si vei observa cum roseata a disparut.

 

Castravetii – adjuvanti in ameliorarea cousurilor inflamate

Ia un castravete si putin iaurt, amesteca cele doua ingrediente si realizeaza o pasta pe care o poti aplica pe zonele cu probleme. Lasa cele doua ingrediente sa actioneze macar jumatate de ora, dupa care clateste cu apa.

 

Strugurii – benefici in tratamentul inflamatiilor

Strugurii sunt bogati in vitamina C si tocmai de aceea sunt benefici. Taie un bob mare de strugure in doua si maseaza, la fel ca mai sus, zonele cu probleme. Clateste-te dupa 10 minute.

 

Portocalele – remedii pentru cosurile dureroase

Portocalele sunt bogate in vitamina C si au proprietati acide, de aceea trateaza cu succes problema cosurilor dureroase. Din cojile de portocale uscate poti face o pasta, pisandu-le si amestecandu-le cu apa. Pasta calmeaza cosurile dureroase.

 

Ulei de arbore de ceai – antiseptic natural

Acest ulei este foarte cunoscut deoarece actioneaza ca un agent antiseptic si lupta impotriva cosurilor. Aplica o picatura din acest ulei de doua-trei ori pe zi si vei observa cum actioneaza.

 

Text: Ruxandra Raica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *