Îngrijire de sezon pentru tenul tău

Ești o femeie cochetă, preocupată intens de aspectul fizic? Știi foarte bine că tenul frumos atrage admirația celor cu care intri în contact. Și cum perioada de trecere de la un anotimp la altul impune adaptarea ritualului de înfrumusețare la o climă mai răcoroasă, folosește-te de trucurile ce urmează pentru ca tenul tău să reflecte sănătate.



Apa de izvor hidratează tenul

Secretul aspectului plăcut al pielii este hidratarea. Tenul tău are nevoie de multe lichide, în special de apă. Consumă cel puțin doi litri de apă de izvor ori apă de bună calitate (fără clor sau metale grele)! Machiajul pe care îl aplici zilnic, stresul, poluarea și alimentația deficitară îți distrug pielea.

Farmaciștii Catena recomandă masca de față tip șervețel cu infuzie de Colagen de la Skin Republic care redă fermitatea pielii, diminuează liniile fine, dar și ridurile profunde.

Aportul de vitamine și săruri minerale din organism este extrem de important pentru pielea ta. Datorită conținutul bogat în vitamine și săruri minerale, sucurile naturale de fructe și legume te vor ajută să redai sănătatea tenului.

Elimină din alimentație sucurile carbogazoase și consumă sucuri naturale. Le poți prepara acasă, manual sau prin centrifugare, în storcătorul de fructe. Orice lipsă de vitamine sau minerale se reflectă asupra tenului, așa că ai grijă cum te hrănești.

Printr-o alimentație incorectă scade rata diviziunii celulare, adică organismul nu mai poate da naștere celulelor tinere, rămânând celulele îmbătrânite. Din cauza lipsei de energie celulară indispensabilă înmulțirii, celulele bătrâne nu reușesc să facă față efectelor nocive ale factorilor externi. Așa se explică apariția cutelor fine de pe fața ta, care-ți dau bătăi de cap după vârstă de 30 de ani. În consecință, tenul își pierde elasticitatea și strălucirea mult prea devreme.

Alimentația echilibrată te ține departe de riduri

Tonusul și hidratarea pielii se mențin cu un aport de antioxidanți, fibre, oligoelemente și acizi Omega 3 și Omega 6.

Din alimentație nu trebuie să-ți lipsească vitamina A. Morcovul, ouăle, ficatul, uleiul de pește, roșiile, fasolea verde, cartofii dulci, spanacul, mango, papaya, curmalele conțin această vitamina.

Zincul se găsește în cantități mici în organism și protejează țesuturile pielii. De asemenea, acest oligoelement participă la prevenirea arsurilor pielii, ajută la tratarea acneei, psoriazisului, infecțiilor pielii și ulcerului de gambă. Zincul intră în compoziția chimică a gălbenușului de ou, ficatului de porc și de vită, stridiilor, germenilor de grâu, pâinii integrale, crustaceelor și peștelui oceanic.

Farmaciștii Catena recomandă masca de față tip șervețel cu Bule Purificatoare + Cărbune de la Skin Republic. Masca tip șervețel conține acizi de fructe care exfoliază pielea moartă, tenul devenind mai curat și mai luminos.

Tenul tău are nevoie și de magneziu. Acesta se găsește în carne, lactate, cereale integrale, fasole, nuci, fructe de mare.

La fel de important este și fierul. El menține sănătatea pielii. Cantitatea necesară de fier o poți lua din roșii, sfeclă roșie, morcov, varză roșie, ficat, ouă, brânză.

Vitamina C este indispensabilă tenului sănătos. Ea contribuie la creșterea rezistenței la infecții, păstrarea intactă a pereților capilarelor, prevenirea scorbutului (afecțiune care se manifestă prin sângerarea gingiilor, căderea dinților, anemie, slăbirea forței musculare și apariția unor plăgi deschise). Rezervele de vitamina C se află în portocale, lămâi, mandarine, căpșuni, măceșe, coacăze negre, mere, fragi, varză, hrean, pătrunjel, mărar, roșii, ceapă verde. Cartoful conține și el vitamina C, dar în cantități ceva mai mici.

În plus, ai nevoie de vitamina E pentru îmbunătățirea funcțiilor celulare și prevenirea îmbătrânirii pielii. S-a constatat că vitamina E are acțiune cicatrizantă asupra rănilor cauzate de arsuri. De unde iei vitamina E? Germenii de grâu, de porumb, floarea-soarelui sau soia, peștele gras, alunele, nucile, creveții, roșiile și spanacul sunt doar câteva dintre alimentele care conțin această vitamină.

Cum îți îngrijești tenul în lunile de toamnă

Perioada de tranziție între sezoane este uneori dificilă pentru piele. La începutul toamnei – sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie, pielea devine mai uscată, mai sensibilă și uneori boli ca psoriazisul și eczemă reapar. De aceea, este necesară folosirea unor produse de curățare mai blânde, a unor creme cu proprietăți hidratante și reparatorii sau cu formule speciale protectoare.

Gelul de curățare trebuie schimbat cu un lapte demachiant sau cu un săpun dermatologic fără parfum.

Farmaciștii Catena recomandă masca de față tip șervețel Iluminatoare cu Vitamina C de la Skin Republic care conține un extract de 7 plante care, alături de vitaminele E și C, ajută la reducerea petelor pigmentare și a imperfecțiunilor.

Gelurile exfoliante cu acid glicolic se pot uneori folosi de două-trei ori pe săptămâna în cazul pielii grase sau acneice.

Băile fierbinți, de lungă durată, cu săpunuri agresive pot duce la uscarea excesivă a pielii corpului. De aceea, se recomandă o temperatura medie a apei, dușuri cu durata de 8-10 minute cu un gel de duș hidratant.

Se înlocuiesc gelul, emulsia sau loțiunea hidratantă, cu o cremă hidratantă la care se pot asocia uneori un ser sau o mască hidratantă. Uneori, se recomandă cure intensive de 1-2 săptămâni, după care se revine la un tratament de întreținere.

Sucul de struguri hidratează și curăță tenul

Dacă produsele cosmetice nu te-au convins, farmacia naturii îți pune la dispoziție o sumedenie de remedii naturale pentru problemele tenului.

Elasticitatea pielii o poți menține cu ajutorul sucului de struguri. Pe lângă proprietatea de hidratare, el are și capacitatea de a îndepărta impuritățile de la nivelul tenului. Timp de două săptămâni, este bine să-ți faci zilnic măști locale cu suc de struguri. Așteaptă aproximativ zece minute să acționeze loțiunea, apoi curăță tenul cu ceai de mușețel.

Un bun aliat al tău în lupta cu impuritățile este salvia. Prepară o infuzie din două lingurițe de plantă la o cană cu apă și apoi curăță față. Acest ceai poți să-l combini cu gălbenele, mușețel sau coada-șoricelului. Dacă ai puncte negre sau pori dilatați, este bine să-ți faci comprese cu suc de lămâie, timp de zece minute. Apoi spală-ți față cu apă călduță!