Machiajul „ochi de pisica” pentru o privire patrunzatoare

Machiajul „ochi de pisica” pentru o privire patrunzatoareIn industria make-up-ului, machiajul „ochi de pisica” este considerat unul clasic. Actritele din anii 1960 au fost cele care au facut acest machiaj sa fie atat de popular si indragit. Astazi, machiajul „ochi de pisica” confera doza necesara de glamour. Desi poate parea destul de greu de obtinut, pentru machiajul cat-eye ai nevoie fie de un creion kohl, fie de un tus lichid sau sub forma de gel. Acest tip de machiaj este sexy, seducator si exista mai multe tehnici pentru a-l obtine. Daca folosesti un tus sub forma de gel, vei avea nevoie si de o pensula angulara.

 Cum poti obtine machiajul ochi de pisica?

Utilizeaza mai intai de toate un primer de ochi si aplica un fard intr-o nuanta neutra, complementara culorii pielii tale, pe pleoapa mobila. Indiferent de produsul pe care-l folosesti pentru a obtine acest tip de machiaj (creion sau tus), trebuie sa trasezi o linie cat mai aproape de linia genelor incepand din coltul interior al pleoapei spre exterior. Cand ajungi in coltul exterior, depaseste linia naturala pentru un look dramatic. Pentru o privire accentuata, trebuie sa realizezi acel efect de aripa. Uneste printr-o linie subtire coltul exterior al liniei pe care tocmai ai trasat-o cu jumatatea pleoapei si umple spatiul gol. Aceasta este doar una dintre modalitatile prin care poti obtine un machiaj cat-eye.

 

Reverse cat-eye

Machiajul „ochi de pisica” nu trebuie obtinut neaparat doar pe pleoapa de sus. De data aceasta vorbim despre machiajul „ochi de pisica”… with a twist sau cu susul in jos. Traseaza o linie cat mai apropiata de linia genelor inferioare. Ingroasa linia, insa ai grija ca ea sa nu se intinda. Pentru a crea iluzia de ochi mai mari extinde linia genelor catre nas, usor indreptata in jos. Alungeste linia si in coltul exterior al ochiului. Lookul pe care il vei obtine va fi unul de felina feroce. Acest tip de machiaj il poti completa fie cu un ruj rosu, fie cu unul nude.

 

Ochi accentuati

Poti obtine machiajul „ochi de pisica” in mai multe modalitati. Traseaza o linie din coltul interior catre coltul exterior. Apoi aplica fard deasupra acestei linii. In partea superioara a ochiului, cu ajutorul unei pensule de tus, traseaza o linie care sa se ingroase catre exterior. Cu o pensula de blending trebuie omogenizata linia de tus cu un pic de fard. Este foarte important sa folosesti rimel pentru a defini lookul si, in aceeasi masura, sa-ti definesti si sprancenele. Poti folosi un kit special care sa contina un fard adecvat tonului pielii si un gel care sa fixeze fardul. La fel de bine poti utiliza si un creion special.

Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Taylor Swift, Kim Kardashian, Rihanna, Katy Perry sau Beyonce sunt doar cateva dintre vedetele internationale care poarta le evenimentele spciale un astfel de machiaj. Il poti obtine usor si, in plus, este si un make-up de efect.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu