Machiajul permanent

Machiajul permanentExista asa ceva? Da. Apeland la machiajul permanent nu veti mai petrece o jumatate de ora in fata oglinzii in fiecare dimineata.

Pentru femeile care nu pot iesi in oras fara sa fie machiate, machiajul permanent este solutia care permite evitarea unei corvezi zilnice necesare. Puteti astfel avea privirea accentuata, sprancenele arcuite, conturul buzelor bine desenat, toate pentru mai bine de doi ani, folosind tehnici de tatuaj. Cu ajutorul unui aparat dotat cu ace se adauga pielii pigmenti negri sau colorati in partile dorite. Ca sa obtinem un machiaj de buna calitate este necesara repetarea de trei ori a pigmentarii pentru ca dupa prima sedinta cei mai multi dintre pigmenti dispar natural.

Cu adevarat permanent?
Desi se spune ca machiajul este „permanent”  el nu poate fi totusi definitiv. Nici nu este de dorit acest lucru, anatomia fetei suferind in timpul anilor modificari care fac ca machiajul sa-si piarda actualitatea. Un machiaj poate dura doi maxim trei ani. In tot acest timp veti avea mereu conturul dorit chiar daca acesta paleste odata cu trecerea vremii. Daca credeti ca machiajul nu a reusit puteti sa renuntati. Insa trebuie sa va ganditi bine pentru ca este nevoie de tehnologie laser pentru ca depigmentarea sa fie completa, ceea ce va costa mai mult decat pigmentarea.

Este ceva daunator?
Procesul pigmentarii tesutului prin tatuaj este suportabil. Atentie la colorarea buzelor, ia mai mult timp decat de obicei si procesul este mai dureros. Femeile care nu vor sa simta durerea pot opta pentru anestezie locala.

Dermatologie sau estetica?
Spre deosebire de dermatopigmentare care este un act medical riguros pus in practica de un medic specializat, machiajul permanent nu beneficiaza de acelasi statut si nici de reglementari ale legii. El poate fi realizat de un estetician in cabinetul sau de lucru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati dinainte ca esteticianul dumneavoastra foloseste pigmenti agreati de lege (adica nu sunt alergeni) si are ustensilele in perfecta stare de igiena. Igiena este importanta deoarece prin tatuaj puteti sa va contaminati cu boli ca hepatita B, C si SIDA. Daca sunteti alergica sau suferiti de herpes este bine sa nu va doriti un machiaj permanent.

Cat ne costa?
Orientativ, un contur de ochi (sus si jos) costa in jur de 150 euro.  Pentru un contur de buze va trebui sa scoateti din buzunat in jur de 100 de euro iar conturul sprancenelor costa in jur de 80 de euro. Dar se pare ca merita. Nu uitati sa intrebati daca in pret intra si un retus, ca sa fiti asigurate ca veti avea parte de un machiaj de calitate la un pret convenabil.

Text: Adriana Iordan
iulie 21st, 2014 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate