Manichiura perfecta in vreme de criza

frumusete_manichiura_noiembrieUnghiile sunt formate din straturi de proteine, fosfor, calciu, fier si celule moarte. Toate acestea sunt unite intre ele datorita cheratinei. Unghiile contin intre 7 si 12% apa si 0,15% lipide. Cresterea lor, aproximativ 3 milimetri pe luna, depinde de procesul de cheratinizare care are loc in cel mai profund strat al unghiei.

 
Este foarte important sa nu tai cuticulele deoarece acestea vor creste si mai dure. Pentru a le indeparta, aplica printr-un masaj usor un produs emolient si hidratant. Daca bugetul nu iti permite, amesteca trei picaturi de ulei de masline, trei de vitamina A si lasa-le sa actioneze pe cuticule. Dupa 5 minute, impinge cuticulele cu ajutorul unui betisor de portocal. Mare atentie la modul in care pilesti unghiile: intr-o singura directie, catre centrul unghiei.

Nu uita ca unghiile umede sunt mai fragile, asa ca asteapta pana cand acestea sunt uscate bine pentru a le pili. Cat despre forma pe care o poti da prin pilire, exista opinii diverse in functie de trend. Specialistii sustin ca forma naturala a unghiei este cea similara semilunii albe de la baza acesteia.
 

Aplicarea culorii
Inainte de a aplica oja, degreseaza bine unghiile de uleiul hidratant pentru cuticule. Foloseste apoi o baza incolora pentru ca oja colorata sa nu iti afecteze culoarea naturala a unghiei. Baza poate functiona si ca tratament pentru toate tipurile de unghii: normale, care se exfoliaza, casante etc. Primul strat de culoare trebuie sa fie subtire. Porneste din mijlocul unghiei, catre laterale si lasa sa se usuce inainte de a aplica cel de-al doilea strat. Pentru un plus de stralucire si durabilitate a culorii, opteaza pentru un ultim strat cu lac incolor.

 

Text: Ema Macovei