MANIFEST: noi nu putem trai fara MASCARA!

rimelUn machiaj reusit inseamna fara doar si poate ochi accentuati si privire intensa. Si cum ai putea obtine un astfel de machiaj fara rimel? Istoria rimelului incepe in secolul al XIX-lea, iar noi, cele care ne declaram fane inversunate ale acestui produs de make-up, nu vrem decat sa ii multumim inventatorului. Ei bine, primul rimel a fost creat de catre Eugene Rimmel, insa cel modern a aparut in anul 1913 si era realizat din praf de carbon amestecat cu vaselina. Helena Rubinstein, o cunoscuta femeie de afaceri, a fost cea care a introdus tubul si periuta aplicatoare.

 

Rimelul rezistent la apa si barbatii

Povestea spune ca T. L. Williams, cel care a dezvoltat cu adevarat formula rimelului, avea o sora pe nume Mabel, indragostita de un barbat despre care se zvonea ca ar fi simpatizat o alta femeie. Williams, ca un frate iubitor, ar fi realizat un amestec din praf de carbune si vaselina, instruind-o pe Mabel sa aplice pe genele sale amestecul respectiv. Aceeasi poveste dezvaluie ca barbatul s-a indragostit pana peste cap de Mabel si ca cei doi s-au si casatorit. Iata ca puterea rimelului nu poate fi contestata, deoarece acesta a devenit un instrument al seductiei.

Si tot barbatii sunt „de vina”pentru inventarea rimelului rezistent la apa, caci si tie ti s-a intamplat, cu siguranta, macar o data ca barbatul de langa tine sa te faca sa plangi si uite asa sa iti strici bunatate de machiaj. Rimelul rezistent la transfer reprezinta poate una dintre cele mai revolutionare idei, caci, in felul acesta, fetelor… putem avea gene nerge si dese chiar si dupa o ploaie de lacrimi.

 

Keep your eyes wide open!

E usor sa ai gene lungi si intoarse, astazi mai mult ca oricand. Pe piata exista o gama variata de rimeluri, pentru nevoile fiecarei femei. Exista rimeluri care alungesc genele, care le fac sa para mai dese, cu periute mai lungi sau mai scurte, pentru ca aplicarea rimelului sa poata fi facuta inclusiv in unghiul interior al ochiului. Intotdeauna, rimelul trebuie aplicat ultimul, dupa fard si tus, intai pe pleoapa inferioara si apoi pe cea superioara, iar la sfarsit, dupa ce rimelul s-a uscat, iti poti pieptana genele cu un pieptene special. Cu ajutorul unui simplu rimel, unul dintre cele mai populare produse de infrumusetare din zilele noastre, poti obtine gene spectaculoase si o privire patrunzatoare.

 

Tips & tricks

Periuta rimelului este foarte importanta si trebuie aleasa cu grija. Daca ai genele lungi si nu vrei decat sa le definesti, poti utiliza un rimel cu o periuta clasica, scurta si cu peri desi. Daca vrei gene bogate, atunci periile foarte dese si groase reprezinta cea mai buna optiune. Perii lungi sunt potriviti pentru a conferi volum si sa nu uitam nici de mascara cu doua capete, care defineste si separa, dupa care se aplica culoarea. Periile curbate modeleaza genele, acestea luand forma dorita. Niciodata un rimel nu trebuie sa incarce genele. Cand te machiezi, tine un servetel sau un disc demachiant pe pleoapa superioara pentru a nu te murdari.

 

Bonus

Si simt ca ar trebui sa inchei acest manifest povestindu-ti despre rimelul care vibreaza, a carui periuta este dotata cu un minimotor pe baza de baterii. Cand apesi pe buton, se produc mii de oscilatii pe minut, care inlocuiesc miscarea in zig-zag a clasicului rimel. Eu nu mi-as putea inchipui un machiaj reusit fara ca mascara sa innobileze genele. Tu?

 

Text: Ruxandra Raica

 

Beauty adviserii Catena recomanda rimelul  Falsies Flared Very Black de la Maybelline. Formula cu pro-keratina iti ingrijeste fiecare fir, iar peria speciala pentru curbare confera o noua dimensiune genelor tale. Mai multe detalii gasesti AICI.