Marirea sanilor prin injectare cu grasime proprie

silicoaneDimensiunile bustului pot duce la complexe psihice si la neincredere in sine, care pot influenta negativ viata femeilor.

In reviste, filme, reclame, imaginea femeii cu sani mari este promovata pana la refuz. Sanii sunt cei care atrag privirile barbatilor, iar o femeie care nu este inzestrata de la natura se simte automat straina de cuvantul sexy. Unii barbati au apelative rautacioase la adresa femeilor cu sani mici sau isi indeamna prietenele sa-si puna silicoane, iar cele care nu se confrunta cu astfel de probleme le privesc pe cele “mai putin norocoase” cu aere de superioritate.

Pana la urma, de ce se pune atat de mult accentul pe aceasta parte a corpului? De ce majoritatea vedetelor noastre sunt trecute deja uneori de mai multe ori prin cabinetele specialistilor esteticieni? Toate aceste lucruri nu fac decat sa puna si mai multa presiune pe femeile cu sani mici, care se gasesc prinse intre dilema de a accepta sa fie privite de multe ori ciudat pentru ca nu au sani mari si a suporta o interventie chirurgicala, durerile de dupa si aspectul nenatural al sanilor de plastic.


Sani mai mari cu grasimea de pe coapse

Dimensiunile bustului pot duce la complexe psihice si la neincredere in sine, care pot influenta negativ viata femeilor. Multe femei cedeaza acestor presiuni atat exterioare, cat si interioare si aleg sa-si mareasca sanii. Silicoanele insa, cu ale lor inconveniente, par acum sa “cada” pe un loc secund. In prim plan sunt tehnicile neinvazive precum injectarea sanilor cu grasime proprie. Potrivit ultimului studiu in domeniu, efectuat de cercetatorii americani, grasimea proprie colectata prin liposuctie reprezinta o alternativa viabila la traditionalele silicoane, insa doar pentru unele femei.

Problema este ca tocmai femeile care de obicei au sani mici, adica cele slabe, vor intampina dificultati in a beneficia de aceasta interventie. „Prima conditie este sa aveti o zona donatoare, cu grasime in exces undeva pe corp. Asta inseamna ca interventia are doua parti, prima fiind cea de recoltare a grasimii din zone donatoare, iar a doua cea de injectare in sani”, explica dr. Daniela Bunila, chirurg estetician in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Marirea sanilor cu grasime ne scapa de taieturi si de sani lasati

Ca prima etapa, grasimea este extrasa din zona abdominala sau zona coapselor printr-o procedura de liposuctie (cu laser). Intr-o sesiune, nu se pot injecta mai mult de 200 ml de grasime, deci cele care isi doresc sani mai mari trebuie sa suporte mai multe interventii.
Marirea sanilor prin injectarea de grasime proprie este o interventie fara cicatrici, fiind mult mai putin traumatizanta pentru san. Singura incizie care trebuie facuta este una de 4 cm, pentru extragerea grasimii dintr-o zona in care este in surplus”, a declarat dr. Daniela Bunila.

Injectia cu grasime proprie este solutia ideala si pentru corectarea sanilor lasati potrivit unui studiu, desfasurat in Statele Unite. Aceste injectii nu doar maresc dimensiunile sanilor, insa au rezultate bune si in cazul in care este nevoie de un lifting (ridicare a sanilor). Toate acestea elimina riscurile asociate cu implanturile de silicon.

Ne marim sanii natural, dar doar pentru un timp

De ce am alege marirea sanilor cu grasime in locul silicoanelor? In primul rand, pentru ca se folosesc celule vii din propriul organism, astfel incat nu sunt injectate substante straine in organism, nu exista riscul de respingere a substantei, iar marirea sanilor este naturala, fara cicatrici.

In plus, este o interventie care nu lasa semne pe sani. „Printr-o astfel de interventie, iti maresti sanii si scapi de grasimea de pe coapse si de pe abdomen. Nu exista taieturi la nivelul sanilor, iar singurele urme care pot ramane sunt cele cauzate de inciziile pentru extragerea grasimii”, a precizat dr. Daniela Bunila.

Desi pare mai neinvaziva si „naturala”, injectarea sanilor cu grasime are si unele dezavantaje. Rezultatul dureaza doar cativa ani. In medie, dupa doi ani se resoarbe jumatate din cantitatea de grasime injectata, avertizeaza medicii. Iar daca slabesti se micsoreaza si sanii.

Pana la urma, fiecare tehnica are avantajele si dezavantajele sale. Daca vrem un rezultat de durata, putem alege silicoanele, daca vrem sa vedem cum este sa avem sani mai mari pentru o perioada de timp, injectarea cu grasime este potrivita, sau daca ne simtitm bine in pielea noastra, putem sa renuntam la orice fel de interventie.

 

 

Text: Bianca Badescu

Consultant: Chocolate The Tanning Bar,

Calea Dorobantilor 111-131, sector 1, Bucuresti