MEDAS se alatura luptei impotriva cancerului de piele

MEDAS_se_alatura_luptei_impotriva_cancerului_de_piele_1Cancerul de piele a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om. Unul din trei pacienti depistati la nivel international sufera de aceasta boala iar numarul lor este intr-o continua crestere, conform ultimelor statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Skin Cancer Foundation. Anual sunt inregistrate 132.000 de noi cazuri de melanom malign, una dintre cele mai agresive forme de cancer de piele, care, in 2010, omora un pacient la fiecare 62 de minute, potrivit Societatii Americane de Chirurgie Dermatologica.

In Romania, unde se inregistreaza aproximativ 2.000 de noi cazuri de melanom malign pe an, incidenta deceselor ramane ridicata mai ales din cauza depistarii tardive a leziunilor cutanate, cand sansele de supravietuire sunt minime, potrivit Societatii Romane de Dermatologie (SRD). Pentru a sublinia importanta depistarii melanomului malign intr-o faza incipienta, singurul mod de crestere a sanselor de vindecare, Centrul Medical MEDAS lanseaza o oferta speciala pentru investigatii dermatologice. In cadrul acestei initiative, lansate cu ocazia Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului (30 mai), toti cei interesati de verificarea starii de sanatate pot beneficia gratuit de consultatii screening si de reduceri de 50% la consultatiile de dermatoscopie computerizata Fotofinder si la microscopia confocala in vivo, premiera in sistemul medical privat din Romania.

  • Dermatoscopia computerizata Fotofinder este o metoda moderna, total neinvaziva, superioara dermatoscopiei clasice, care permite cu ajutorul tehnicii Mole-Analyzer screeningul rapid al cancerelor cutanate, diagnosticul si urmarirea evolutiei in timp a alunitelor (nevi pigmentari) cu potential de transformare in cancer de piele – melanom malign.

  • Microscopia confocala in vivo, premiera in sistemul medical privat din Romania, reprezinta o noua modalitate imagistica de investigatie care utilizeaza biopsia optica (atraumatica) pentru diagnosticul neinvaziv al cancerului de piele (melanom malign). Prin aceasta investigatie, realizata de pacient doar la indicatia medicului, se poate aprecia extensia locala a tumorii si se poate stabili un plan fidel al unei eventuale excizii. Practic, se realizeaza o biopsie in vivo care permite stabilirea unui diagnostic fara a fi nevoie de excizia leziunii.

Persoanele interesate de efectuarea uneia dintre investigatiile incluse in aceasta oferta pentru dermatologie sunt asteptate pana la 30 iunie la clinica MEDAS Professional – Bd. Regina Elisabeta nr. 57, sector 5, Bucuresti.

Text: Andreea Popescu