Parul tau platinat a capatat o nuanta galbuie?

Parul-tau-platinat-a-capatat-o-nuanta-galbuie

Hai sa-ti spun un secret: de fapt parul platinat cu o nuanta galbuie este in trend, asa cum am vazut pe podiumurile de prezentare din sezonul acesta.

Frumoasele Lily Donaldson, Jessica Stam si Miranda Kerr defileaza cu aceeasi nuanta de blond galbui.

 

Ce-i drept, nuanta divelor este studiata, nu obtinuta accidental prin deteriorarea cuticulelor si preluarea nuantei fondului de decolorare (respectiv nuanta nedorita de galben). Daca iti doresti un par platinat, fara nuante oranj sau galbui, ia in considerare cateva sfaturi:

– studiaza calitatea parului tau, iar in caz de deteriorare exagerata, inceteaza sa mai aplici un alt strat de vopsea decoloranta. Ultimul lucru de care parul tau are nevoie este o alta baie in ingrediente chimice. Alege, in schimb, pentru a atenua nuantele de galben si de oranj, o vopsea semipermanenta (fara amoniac!) intr-o nuanta blond cenusiu sau un blond inchis, depinde de cat de evidenta este nuanta de portocaliu sau de galben. Incearca produsele fara amoniac din farmaciile Catena, Color&Soin.

– o alta solutie este sa folosesti un sampon care neutralizeaza nuantele fondului de decolorare. Contine, in cele mai multe cazuri, pigmenti violet pentru mentinerea culorii dorite si a evita pierderea pigmentului de blond rece. In plus, aminoacizii din compozitie ajuta la refacerea fibrei capilare. Un astfel de produs se foloseste ca si un sampon obisnuit.

 

Parul-tau-platinat-a-capatat-o-nuanta-galbuie-jojoJojo: „Blondul platinat ma avantajeaza”

 

„Secretul culorii parului meu il detine exclusiv George Soare, hair-stylistul meu. El are grija ca dupa fiecare decolorare cu un gel special sa imi faca un amestec de substante nuantatoare care elimina orice urma de galben din parul platinat. Asa ca ceea ce eu am de facut acasa este sa am grija sa imi pastrez parul hidratat: pentru asta folosesc un sampon si o masca hidratanta speciale pentru blondul platinat. La salon merg de cate ori am nevoie de tratament. Sunt foarte multumita de aceasta nuanta, o culoare pe care am mai avut-o la un moment dat. George Soare este cel care m-a convins sa merg pe o tunsoare scurta, iar blondul platinat obtinut de el ma avantajeaza tocmai pentru ca textura fina a parului meu este mascata, astfel incat parul pare mai voluminos si mai bogat”, spune Jojo („Divertis – Serviciul Roman de Comedie”, PRO TV, duminica de la 21.30).

 

 

Text: Anca Sculita