Pietre pretioase terapeutice

Pietre pretioase terapeutice   Recunoscute in lume ca fiind cele mai fine si sofisticate daruri, pietrele pretioase au efect curativ la toate nivelurile – corp, minte, emotii, suflet. Experientele din peste 44 de tari demonstreaza calitatea terapeutica a pietrelor pretioase, terapia fiind adoptata de practicantii medicinei alternative.

Pietrele pretioase ocupa, in toate traditiile, un loc aparte. Ele pot fi intrebuintate la magie, actionand ca farmece sau leacuri. Se spune ca smaraldul infraneaza poftele trupesti si intareste memoria. Rubinul ocroteste sanatatea, apara de otravuri si impaca, safirul il face pe om pasnic, placut si cucernic, apara de muscatura sarpelui si de intepatura scorpionului.  Batranii spuneau ca un diamant tinut in gura il fereste pe om de minciuna si inlesneste postirea, topazul neutralizeaza licorile otravite, iar perla vindeca de dureri de cap.  
 
Terapia cu pietre pretioase
Atletii profesionisti sustin ca dau un randament vizibil mai ridicat atunci cand poarta pietre pretioase. De asemenea, celebritatile Hollywoodului se bucura de puterile curative ale pietrelor si de frumusetea lor. Ele maresc energia, vitalitatea, imbunatatesc sanatatea emotionala si mintala. Primul pas in terapia cu pietre pretioase este recapatarea echilibrului emotional, a increderii, a fericirii, a sigurantei de sine. Aceste pietre sunt rosii sau roz. Cel mai indicat este rubinul care face minuni in …iubire. Este suficient sa aveti un pandantiv sau un inel cu rubin pentru ca sentimentele in dragoste sa se contureze.

Cum alegem pietrele?
O piatra curata, clara si intens colorata are calitati curative. Puterea ei scade pe masura ce culoarea este mai deschisa, nuanta mai opaca, mai neclara. Unele pietre sunt radiate pentru a da mai multa intensitate culorii. Radiatiile distrug energia pietrelor si pot provoca dureri de cap si ameteli celor care le poarta. Numai pietrele de calitate pot avea efecte benefice asupra organismului. Cele care nu indeplinesc cerintele de culoare, claritate, puritate, forma si taietura nu pot transmite energie terapeutica. Efectul pietrelor sta in elementele chimice care le compun si in sistemul lor cristalin. Ele contin minerale necesare organismului nostru: calcita portocalie si domolita, care ajuta sistemul osos, sarurile minerale, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor. Organismul uman are nevoie de microelemente ca zinc, fluor, iod, cobalt, sulf, cupru numai intr-o masura destul de mica. Continutul de minerale al pietrelor poate patrunde in organism prin epiderma sau consumate ca elixir. Atentie!  Unele pietre contin o concentratie foarte mare de minerale, ce trebuie administrata cu precautie.

Puteri curative

Ametistul atrage intelepciune, ajuta la concentrare. El te ajuta sa uiti tot ce este neplacut in viata ta si sa mergi inainte.

Smaraldul aduce viata, energie, bucurie. El neutralizeaza dezordinea provocata de boli. Purtat o perioada lunga de timp, mentine echilibrul mintal si indeparteaza bolile psihice. Piatra verde vitalizeaza organismul.

Quartzul este un izvor de minerale, echilibreaza emotiile si confera energie organismului.

Onixul stabilizeaza, vindeca si da putere. Pe purtator il face mai creativ si mai sigur pe puterile sale.

Retineti!
Clint Eastwood, Uma Thruman sau Halle Berry sunt cativa dintre marii actori care nu se despart de nestemate. Ei cred in puterea lor curativa si sustin ca de cand le poarta au devenit mai buni, mai ingaduitori, mai competitivi. Sunt mai energici si mai plini de viata.

Text: Ana Macovei