PREMIERA: Implantul de par se poate face acum si in Romania!

20131202 212925Pana acum, pentru a-si face implant de par, romanii se indreptau catre clinicile din Turcia sau Europa. De acum insa, implantul de par se poate face si in Romania, la Medartclinic. Aflati mai multe detalii despre aceasta procedura, dar si despre calvitia la barbati  si la femei, din interviul cu dr. Panagiotis Vogiatzis,  medic dermato-venerolog, director medical Medartclinic.

 T: In ce situatii poate aparea calvitia la femei?

 

Dr. Panagiotis Vogiatzis: De obicei, calvitia la femei apare din cauze ereditare, din cauza unor probleme hormonale si, uneori, dupa sarcina sau la menopauza.

 

T: Daca tatal are alopecie (chelie), care sunt sansele ca si fiul sa aiba aceasta problema si ce ar putea face pentru a o preveni?

PV: Apolecia ereditara poate proveni de la ambii parinti. Sansele sunt destul de mari avand in vedere faptul ca 1 din 3 barbati are probleme de alopecie. Preventia se poate face cu produse farmaceutice sau lotiuni care trebuie folosite pe toata durata vietii cu rezultate incerte, singura solutie permanenta fiind implantul de par.

 

T: Din experienta pe care ati avut-o cu pacientii dumneavoastra, cum resimte un barbat fenomenul de cadere a parului, devine mai nesigur, considera ca ii este afectata imaginea etc.?

PV: Da, de cele mai multe ori au acest gen de probleme, impactul cel mai mare fiind in psihologia pacientului si in viata de zi cu zi.

 

T: Stim ca singura metoda cu adevarat eficienta pana in prezent pentru combaterea alopeciei este transplantul de par. Spuneti-ne mai multe despre aceasta metoda, cand a fost descoperita, ce aduce nou, cum functioneaza etc…

PV: Metoda a inceput sa  devina mai cunoscuta in Europa la inceputul lui 2000. MEDARTCLINIC technique este metoda internationala cea mai evoluata de transplant de par si este practicata in Romania doar in clinica Medartclinic.

Transplantul de par se realizeaza cu anestezie locala si nu este necesara internarea in clinica. Grefele de par se exporta una cate una din regiunea donatoare cu ajutorul unor microinstrumente chirurgicale mai mici de un milimetru in diametru. Ulterior, acestea se implanteaza in regiunea afectata (regiunea primitoare) fara a fi nevoie sa se cresteze scalpul, asa cum se intampla in cazul tehnologiilor mai vechi, cu ajutorul unui instrument avansat denumit „implanter”. „Implanterul” pozitioneaza firul de par la o adancime corespunzatoare, intr-o ordine prestabilita, astfel incat parul sa para 100% natural.

 

T: Exista un numar maxim de fire de par care pot fi transplantate in cadrul unei interventii? In cazul in care vorbim de o zona mai extinsa de chelie, este nevoie de o repetare a procedurii?

PV: In general, se implanteaza 1500-2000 de grefe per procedura, care dureaza aproximativ 6 ore. Daca este necesar, procedura se poate repeta urmatoarea zi. Pentru zone aditionale, procedura se poate repeta dupa 6 luni pentru a proteja zona donatoare.

 

T: Dupa cat timp se vad rezultatele finale? Firele de par transplantate pot incepe sa cada la un moment dat?

PV: Rezultatele se vad imediat dupa interventie. O parte dintre firele nou implantate pot cadea dupa o luna de la interventie, dar dupa inca o luna cresc din nou.

 

T: Ce trebuie facut in perioada imediat urmatoare transplantului, care sunt recomandarile?

PV: Nu exista nicio recomandare speciala dupa interventie, pacientul putandu-si relua cursul normal al vietii din urmatoarea zi.

 

T: Exista riscuri sau reactii secundare care pot aparea in urma transplantului de par?

PV: In general, nu exista nicio reactie adversa, poate aparea rareori o mica iritatie care dispare in maximum 48 de ore.

 

T: Se poate face implant de par si la femei, si daca da, in ce situatii? Ati avut si paciente de-a lungul timpului care sa solicite aceasta interventie?

PV: Da, se face si am avut multe paciente cu rezultate la fel de bune ca la barbati.

 

T: Care este costul aproximativ al acestei proceduri?

PV: Depinde de numarul de grefe implantate si de zona abordata.

 

T: Stim ca ati deschis o clinca in Romania, prima unde se poate face transplant de par. Spuneti-ne mai multe… de ce ati ales sa deschideti aceasta clinica aici, unde va putem gasi si ce alte servicii mai oferiti clientilor?

PV: Avand in vedere ca doctorii nostri au efectuat aceasta procedura in toate capitalele mari din Europa si au avut pacienti proveniti din Romania, am inteles ca exista cerere pe piata din Romania si am decis sa oferim acest serviciu si romanilor la ei acasa, unde sa poata beneficia de aceeasi echipa de doctori si aceleasi rezultate, reducandu-se astfel costurile pentru pacient si dandu-i totodata un confort in plus, simtindu-se ca la el acasa.

In clinica noastra se ofera o gama larga de tratamente estetice non-invazive cum ar fi, de exemplu, injectare de botox, acid hialuronic, implant sprancene etc.

Ne puteti gasi pe Calea Dorobanti, nr.188-190, sector 1, Bucuresti, tel.021.320.34.77 mail: [email protected], site : www.medartclinic.ro.

Text: Bianca Badescu