Protejeaza-ti parul de ger! Descopera cele mai eficiente metode!

1_resultDeja nu mai este un secret pentru nimeni ca atat soarele puternic, cat si gerul au un impact negativ asupra firului de par. Insa, chiar si asa, inca mai exista femei care nu-i acorda atentia si ingrijirea necesara. Cateva gesturi mici, realizate constant, pot face minuni, iar tu te poti mandri cu o podoaba capilara de invidiat chiar si atunci cand termometrele arata temperaturi cu minus.



Efectele adverse ale gerului asupra organismului

Efectele gerului asupra firului de par

Gerul si vantul, dar si temperatura mare din locuinte contribuie la pierderea apei din firul de par si astfel incepe procesul de deshidratare care, in lipsa unui ajutor din exterior, va conduce incet catre uscarea si degradarea podoabei capilare. Parul isi pierde elasticitatea, devine aspru, fragil si casant, iar varfurile se despica. Pe de alta parte, matreata si electrizarea sunt alte doua probleme care se accentueaza in sezonul rece si care trebuie inlaturate.

Spala-ti parul mai rar…

Daca, in sezonul cald, din cauza transpiratiei si a prafului din atmosfera, esti tentata sa-ti speli parul cu o frecventa mare, hairstylistii recomanda sa uiti de acest obicei in timpul iernii. Alege sa-ti cureti parul de cel mult de trei ori pe saptamana, in cazul in care te confrunti cu un par gras, si o data la cinci zile, daca ai parul normal sau uscat. Sebumul este un protector natural atat al scalpului, cat si al firului de par, contribuind la mentinerea hidratarii. Tine cont totusi ca excesul sau devine daunator, blocand foliculii si conducand la caderea parului. Nu uita sa folosesti sampon si balsam cu rol hidratant si nutritiv. Alege sa te speli cu apa calduta si clateste-te cu apa rece pentru a inchide cuticula. De asemenea, evita sa-ti usuci parul cu foehnul si sa folosesti instrumente de hairstyling, ca placa si ondulatorul. Daca este totusi obligatoriu, atunci, inainte de coafare, aplica un spray cu protectie termica.

Trusa de ingrijire a parului. Ce trebuie sa contina?

2_result… si tunde-te mai des!

In sezonul rece, parul trebuie tuns mai des, alternarea constanta a temperaturilor fiind distructiva pentru varfuri care vor ajunge sa se despice. Tunde-ti varfurile o data la o luna sau o luna si jumatate si nu interveni mai mult asupra lungimii decat daca nu cumva iti doresti o schimbare de look. Astfel, parul va creste mai repede, va capata vitalitate, va fi mai usor de aranjat si va avea un aspect ingrijit.

Vitamine si suplimente pentru par

Acopera-ti capul!

Sa mergi cu capul descoperit atunci cand afara este ger este un moft care denota iresponsabilitate. Pe langa faptul ca iti pui sanatatea in pericol, afectezi in mod direct si structura parului. Opteaza pentru palarii si caciuli captusite cu materiale naturale si evita lana pe cat posibil, caci duce la electrizarea parului. Acest aspect poate fi usor evitat daca parul este ascuns inainte sub o esarfa din matase si abia apoi pusa caciula sau daca pulverizezi deasupra un spray antistatic. Tratamentele de par leave-in sunt, de asemenea, eficiente in prevenirea electrizarii.

5 pasi pentru ingrijirea completa a parului in sezonul rece

3_resultHidrateaza-te!

Hidratarea corecta mentine firul de par sanatos si este important sa se faca atat din interior, cat si din exterior. Iarna, organismul nostru este privat de vitamine si minerale, dar este important sa facem un efort suplimentar pentru a ne asigura un aport optim. Consuma fructe si legume in cantitati mai mari ca de obicei si bea apa sau ceaiuri neindulcite care sa-ti asigure necesarul zilnic de lichide. Pe de alta parte, hidrateaza-ti parul cu masti facute acasa din ingrediente naturale si hranitoare. In aceasta categorie intra uleiurile vegetale de ricin, masline, migdale, argan sau cocos, mierea, galbenusul de ou si avocado. Nu uita sa folosesti uleiuri hidratante pentru intretinerea si protejarea varfurilor si evita sa folosesti fixativul iarna, acesta uscand parul suplimentar. Daca ai scalpul foarte uscat si iarna te confrunti cu aparitia matretii, amesteca zeama de lamaie cu ulei vegetal si maseaza usor pielea capului.

Text: Madalina Manole