Ridurile – obiceiuri banale care duc la apariția lor

ridurileÎnaintarea în vârstă este principala cauză pentru care apar ridurile. Dar nu este nicidecum singura. Anumite obiceiuri aparent banale pe care le avem în viața de zi cu zi pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne spune care sunt aceste obiceiuri și cum putem scăpa de ridurile inestetice care ne dau bătăi de cap.Sedentarismul

Cercetătorii din Canada au realizat un studiu care a demonstrat că până și sedentarismul poate sta la baza îmbătrânirii premature a pielii. Studiul a fost realizat pe un grup de adulți sedentari care, atunci când au început să facă constant mișcare, au observat o îmbunătățire vizibilă a texturii tenului. Așadar, măcar 30 de minute de mișcare de 2-3 ori pe săptămână poate contribui la un ten cu aspect mai sănătos. În vreme ce statul ore întregi pe scaun poate cauza îmbătrânirea premature.

Farmaciştii Catena recomandă linia Hydrotenseur de la Rilastil, specializată în prevenirea și corectarea semnelor de îmbătrânire ale tenului.

Consumul excesiv al unor alimente

Un alt studiu recent a demonstrat că cei care consumă în principal carne și lactate sunt mai predispuși la apariția timpurie a ridurilor. Faţă de cei care consumă mai multe legume, pește, leguminoase și ulei de măsline. De asemenea, consumul excesiv de zahăr deteriorează textura pielii. Iar consumul de alcool deshidratează foarte mult, favorizând apariția ridurilor inestetice.

Mişcările faciale repetitive

Orice mișcare facială repetitivă contribuie la apariția ridurilor. Tocmai de asta, atunci când obișnuim să bem foarte des cu paiul, favorizăm apariția ridurilor din jurul gurii. De asemenea, dacă uităm să ne luăm ochelarii de soare și stăm cu ochii strânși, vor apărea mai repede ridurile în zona ochilor.

Femeile își aplică aproape zilnic machiaj și fac mișcări repetitive cu ochii și gura atunci când aplică eyeliner, rimel sau ruj. Trebuie să încercăm să controlăm aceste mișcări dacă nu ne dorim ca, în timp, ele să favorizeze apariția ridurilor inestetice. Totodată, atunci când se demachiază trebuie să fim atente să nu agresăm pielea. Machiajul trebuie îndepărtat prin mișcări blânde. Mai ales în zona ochilor, unde pielea este foarte sensibilă.

Dormitul pe o parte

Mulți oameni obișnuiesc să doarmă pe aceeași parte în fiecare noapte. Chiar și acest obicei favorizează apariția ridurilor. De vină este presiunea pe care o punem, noapte de noapte, pe aceeași parte a feței

Cum prevenim ridurile

Nu putem să le evităm, dar putem să prevenim şi să întârziem apariția acestor semne ale îmbătrânirii. Trebuie să avem un stil de viață echilibrat, să mâncăm sănătos, să ne hidratăm, să nu fumăm.Să nu consumăm alcool în exces, să ne odihnim suficient și să avem mare grijă cu expunerea la soare. Să folosim întotdeauna creme cu factor de protecție.

Farmaciştii Catena recomandă Gama Sun System de la Rilastil, creată pentru a oferi tuturor tipurilor de piele, chiar şi celei sensibile şi delicate. O protecţie dermatologică sigură înainte, în timpul şi după expunerea la soare, cu texturi inovatoare şi filtre solare avansate.

Este, de asemenea, important să avem grijă de ten. Cel puțin o dată pe lună sau o dată la două luni, este bine să apelăm la o curățare mai profundă a tenului. Să folosim produse sau tratamente care hidratează pielea în profunzime, pentru că întotdeauna pielea intens hidratată va îmbătrâni mai lent.

Foto Shutterstock